Röplabda / galériával

2021.10.18. 14:57

Győzelemmel indított a KRC

Vasárnap este hazai pályán kezdte meg a férfi röplabda Extraliga 2021/2022-es szezonját a Kecskeméti RC. Az első fordulóban a Kistext együttesét fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. Bár vezetett 2–1-re is az ellenfél, fordított és 3–2-re győzött a nyitányon a KRC.

Kovács Nóra

Az első szettben dominált pályán a Kecskemét, 18–25-re hozták a játszmát, majd a folytatásban görcsössé vált a játékuk, amit kihasználva két szettet is megnyert a Kistext 1–2-re fordítva az állást. A negyedik játszmában sikerült rendezni a sorokat, bár a szett szorosan alakult, 25–22-re nyert a KRC, amivel egyenlített (2–2). A záró szettben ismét a Kecskemét diktálta az iramot, végül 3–2-re nyerte a mérkőzést.

– Látszódik, hogy első mérkőzés volt, úgy éreztem a meccs alatt is, hogy még nem vagyunk teljesen készen a bajnokságra – nyilatkozta Weczera Csaba, a Kistext vezetőedzője. – Ehhez képest egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Kecskeméttel, a fiúk kihozták azt a maximumot, ami most bennük van, de azt is látjuk, hogy még hova tudunk fejlődni.

– Az első szettben jól játszottunk, így viszonylag könnyen nyertük a játékrészt, utána a Kistext magára talált, mi pedig elvesztettük a fonalat, amit kihasználva fordított a fővárosi klub – mondta Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője. – Mindenki győztesen akarta elhagyni a pályát, ez görcsösséget okozott egy-egy játékosnál. A csapat azonban óriásit küzdve fordította meg a mérkőzést, örülök neki, hogy így tudtak játszani, mindenki összeszedte magát a végén, amivel győztesen hagyhattuk el a pályát. Minden cserére szükség volt, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót.

Kecskeméti RC–Kistext 3–2 (25–17, 18–25, 25–17, 25–22, 15–8)

Férfi Extraliga röplabda, 124 néző, Vezette: Adler László, Ujházi Mónika

KRC: Szabó A. 7, Sidiropoulos 3, Gebhardt N. 3, Tomanóczy 6, Argilagos 33, Fundora 16, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Horváth B., Baserio, Kasnyik 1, Bogdán 1. Vezetőedző: Nagy József.

Kistext: Garcia 1, Bairros 15, Bokor 2, Kalmár 12, Gönczi 12, Makarov 19. Csere: Bán (liberó), Szabó M. 8, Ghazal, Óhidi. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában