röplabda

2021.10.02. 14:15

A hiányzók ellenére is bíznak a jó nyitányban

Vasárnap hazai pályán kezdi meg bajnoki szereplését a Kunhegyest fogadó HÉP-Röpke SE.

Nyitray András

Idén is a felsőház a Röpke minimális célja

Fotó: Bús Csaba

Vasárnap megkezdi szereplését a 2021/2022-es bajnoki szezonban a HÉP-Röpke SE is. A kecskeméti lányok a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnokában fogadják 17 órás kezdéssel a K-T KKSE-t.

A női NB II. U21 F csoportjába került ebben a szezonban a Röpke, ahol a Békéscsaba, a Budaörs, a DEAC U21, a Miskolc, a Szolnok, illetve a mostani ellenfél, a Kunhegyes lesz a rivális. A Kecskemét egy tartalmas felkészülésen van túl, melynek során megtartották a tavaly felsőházba jutó, ott negyedik helyen végző csapat gerincét, emellett erősíteni is tudtak. Kása Róbert vezetőedző már korábban elmondta a baon.hu-nak, hogy a klub célja ebben a szezonban is változatlan, minimum olyan eredményt akarnak elérni az alapszakaszban, melynek köszönhetően ismét a felsőházban folytathatják.

Idén is a felsőház a Röpke minimális célja
Fotó: Bús Csaba

A cél nem feltétlen egyszerű, hiszen több új riválissal is meg kell majd ismerkedni, így némileg sötét lónak számítanak egymásnak a csapatok. Rögtön ilyen ellenfél lesz a Kunhegyes is, de hazai pályán nem lehet más a cél, mint győzelemmel kezdeni a szurkolótábor előtt. Erre minden esélye meg is van a kecskeméti hölgyeknek, igaz, akadnak hiányzók is. Hemmert Kíra a koronavírus okozta kellemetlenségek miatt nem tudott még csatlakozni, míg Sanchez Natalie bokasérüléssel küzd.

– A felkészülést augusztus utolsó hetében kezdtük el. Azóta eltelt hat teljes hét, amit edzésekkel töltöttünk. Úgy gondolom, mindenki igyekezett a legjobb tudását beleadni a felkészülés során elvégzett munkába. Vannak még hiányosságaink, de a szezon elején kinek nincsenek? A csapat kerete még sajnos betegség és sérülés miatt nem teljes, így az első meccsen szerintem közös cél, hogy mindenki a saját játékában a legjobbat nyújtsa, ezzel segítve a közös jó eredmény elérését. Várunk mindenkit sok szeretettel – mondta a mérkőzés előtt Törökné Bartolák Lilla, a HÉP-Röpke SE játékosa.

Fontos kiemelni, hogy a Röpke mérkőzéseit is csak védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni a jelen járványügyi szabályok értelmében, melyet érvényes személyi igazolvánnyal is igazolni kell. A mérkőzés 17 órakor kezdődik vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában