Labdarúgás

2021.09.26. 07:00

Szolnokon is sikeres maradna a KTE

A Kecskeméti TE-Hufbau ezúttal idegenben lép pályára, a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szolnoki MÁV FC vendége lesz az együttes vasárnap 17 órás kezdéssel.

Nyitray András

Rangadóra készülnek a lila-fehér kecskemétiek

Fotó: Bús Csaba

Igazán nagy múltra visszatekintő párharcról van szó, hiszen a Szolnok–Kecskemét meccsek alapvetően rangadónak számítanak szinte minden sportágban. Ami a MÁV és a KTE örökmérlegét illeti, eddig 44 alkalommal találkoztak már a felek bajnokin, ennek zömét, 36 csatát a másodosztályban vívtak meg. Az összkép nagyon kiegyenlített, hiszen a másodosztályban 12 kecskeméti sikerre 11 döntetlen és 13 szolnoki győzelem jut. Utoljára a 2010/2011-es szezonban játszottak egymás ellen az NB I.-ben, akkor a Szolnok otthon tartotta a pontokat a Tiszaligeti Stadionban 2–1-es sikerével.

A hazaiak idén jól kezdték a szezont, legyőzték például a Diósgyőrt is, de két vereséget követően visszacsúsztak a tabella tizedik helyére. A Kecskemét remekel, a kupameccset is beleszámolva már nyolc találkozó óta nem talált legyőzőre Szabó István együttese. A KTE jelenleg a harmadik helyet foglalja el a tabellán, csupán egy ponttal lemaradva az éllovas Haladástól.

– Kifejezetten jól kezdte a szezont a Szolnok, ez akkor is igaz, ha utóbbi két mérkőzésüket elbukták a bajnokságban – mondta a KTE szolnoki nevelésű védője, Kis Balázs a mérkőzés előtt. – Hatalmas hibát követnénk el, ha ezekből a találkozókból indulnánk ki, nem is tesszük, hiszen bizonyította már erejét ellenfelünk. Mindenképpen egy hajtós, küzdelmes és jó mérkőzést várok, melyen, reményeim szerint, mi szerezzük meg a három pontot.

Rangadóra készülnek a lila-fehér kecskemétiek
Fotó: Bús Csaba

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában