labdarúgás

2021.09.07. 15:23

Követi a stratégiát a Kecskeméti TE-Hufbau

A Kecskeméti TE-Hufbau kitűnően kezdte a Merkantil Bank Ligát, hiszen hat forduló elteltével a negyedik helyen áll a válogatott szünetben az együttes. Szabó István vezetőedző szerint továbbra is az a fontos, hogy a kitűzött célok mentén, két lábbal a földön állva dolgozzanak.

Nyitray András

Szabó István egyelőre elégedett lehet az újonc Kecskeméti TE eredményeivel

Fotó: Bús Csaba

Június 17-én kezdte meg a közös munkát a keret és a stáb, így a válogatott szünetben kicsit több pihenőt kapott mindenki.

– Nagyon kemény három hónap van a csapat és a stáb mögött, szinte alig volt pihenőnk, gyakorlatilag heti egy nap –tekintett vissza Szabó István. – Indokolt volt, hogy a Vasas elleni bajnoki után kicsit nagyobbat szusszanhasson mindenki. Múlt csütörtökön már két edzéssel rázódtunk vissza, utána volt egy csapatépítő program is. Most már készülünk a vasárnapi, Siófok elleni bajnokira. Nagyon sűrű hetünk lesz utána, hiszen szerdán már jön a Budafok, majd a felsőzsolcai kupameccs is.

Szabó István érzi a szurkolók lelkesedését, ugyanakkor még nagyon sok forduló van hátra a bajnokságból.

– Kecskemétiként érzékelem a felfokozott hangulatot, nagyon örülök, hogy a közönséget jó játékkal és eredményekkel tudjuk kiszolgálni. Az NB II.-es bajnokság ugyanakkor egy maraton, hat forduló után nem szabad még túlzott elvárásokat támasztani a csapattal szemben. A megbeszélt stratégia mentén dolgozunk, ha azt túlteljesítjük, annak mindenki örülni fog. Az elvárás a biztos bennmaradás, amennyiben ez megvan, akkor a minél jobb eredmény elérése a bajnokságban. Először ezeket a célokat kell teljesíteni – mondta Szabó István.

A KTE nyáron 16 játékost igazolt,

hatalmas volt tehát a mozgás a keretben, ennek ellenére folyamatosan jönnek az eredmények. Ennek is megvan a titka.

– Három tényező fontos ilyenkor véleményem szerint. A biztos tulajdonosi háttér, a megfelelő játékosok kiválasztása, illetve a jó szakmai munka. Itt gondolok természetesen az egész stábra, mert mindenki magas színvonalon végzi a munkáját – mondta a Kecskemét trénere.

Szabó István egyelőre elégedett lehet az újonc Kecskeméti TE eredményeivel
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában