labdarúgás / galériával

2021.09.19. 20:43

Kitűnő meccsen győzte le a kis Kerek a Ballószögöt

A tizenhat csapatos mezőnyben a forduló előtt a 13. helyen álló Kerekegyháza II. a 8. helyen tanyázó Ballószögöt fogadta a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, az 5. fordulóban. Ha egy kitűnő mérkőzés három alapvető kritériuma a sok gól, az elejétől a végéig való hajtás és az izgalmas hajrá, akkor ezeknek a feltételeknek ez a találkozó, amelyet a hazai csapat nyert meg, maximálisan megfelelt.

Vincze Miklós

A kezdést jelző sípszó után azonnal belecsaptak a lecsóba a csapatok. A 2. percben Gogolák Milán indult meg nagy lendülettel, kitette balra a remek ütemben kilépő Harlacher Patrik elé, aki balról lőtt, Balázs Adrián nagyot védett. A 7. percben a másik oldalon Nagy Krisztián csúsztatott fejjel Petrik József elé, ő jobbal a bal felső sarok irányába tekert, Hefler Gergő mentett. Az ellentámadás Gogolák bombájával zárult, no meg Balázs újabb védésével.

Valósággal zakatolt a meccs, szinte egyetlen pillanatra sem állt a labda, folyamatos volt a harc a pályán.

A 12. percben Lécz Dávid ívelt előre, Ábri Jenő kapásból durrantott a hosszú sarok mellé. Egy percre rá Harlacher előzte meg a védőjét, kapura emelt, a kapuba tartó labdát egy védő a gólvonalon még utolérte, felszabadító rúgását követően a labda a felső lécről jött kifelé, de Bencze Dánielt találta meg, aki közelről a hálóba pofozta, 1–0. A 23. percben Bencze cselezgetett a jobb oldalon, és miután tisztára játszotta magát, jobbról, tíz méterről óriási bombát eresztett meg, a labda a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe. Két percre rá Gogolák kétszer is helyzetbe került, de a kapuba nem bírt betalálni. A 30. percben egy hosszú indítást követően Ábri egy megelőző érintéssel becsapta a rárontó kapust, labdája azonban elsuhant a hosszú sarok mellett. Három perccel később egy vendég akciót Bujdosó Gábor állított meg, azzal a lendülettel indította is Benczét, aki jobbról, 16 méterről higgadtan gurított a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokba, 2–0. Újabb három perc elteltével szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat balról, a kaputól 28 méterre. Petrik József nem sokat vacakolt, jobbal nagy erővel a léc alá durrantott, 2–1.

Újabb három perc elteltével újra rezdült a háló, ezúttal a vendég. Bencze kapott labdát az alapvonalnál, gyors cselekkel több védőn is áthámozta magát, beérkezett egészen az ötösig, és onnan a bal alsóba helyezett, 3–1. A 42. percben Czingel István már a harmadik életveszélyes szögletét ívelte be, a kísérletét Balázs ezúttal vetődve hárította. A következő szögletet követően Bencze fejelhetett az ötösről, de hajszállal fölé küldte a játékszert. Soha rosszabb első félidőt.

A folytatás első percében úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. Egy nagy hazai bedobás szállt be a bal oldalról, és hiába jött előtte a figyelmeztetés a vendég kispadról, meglepte a védelmet, Lécz Dávid némileg feleslegesen rúgta meg Benczét, és attól, hogy a helyzet ártalmatlan volt, még járt a 11-es. A büntetőt Szakál Zalán használta ki, higgadtan helyezett a bal alsó sarokba, 4–1. A ballószögiek azonban hallani se akartak arról, hogy bármi is eldőlt volna, főként Petrik József nem, aki elcsípte Czirkos Nándor meggondolatlan hazaadását, elhúzta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba pofozta, 4–2. Az 55. percben egy nagyszerű Petrik–Kemenes György–Petrik háromszögezésnek köszönhetően Petrik már csak a kapussal állt szemben, és a 16-osról higgadtan a bal alsó sarokba helyezett, 4–3.

Három percre rá Petrik tört be a 16-oson belülre, több embert kicselezett, többször is szerelték, többször is visszaszerezte, többször próbált lőni, de nem bírta kapura passzírozni a pettyest, a labda végül a fiatal Kiss Richárd elé pattant, aki balról, éles szögből hajszálal lőtt a hosszú sarok mellé.

A mérkőzés ezen szakaszát, amikor egyfajta flúgos futamba kezdtek a játékosok, jól jellemezte a 60. perc.

Az egyik pillanatban Gogolák indította Harlachert, aki jobbról tört be a 16-oson belülre, hogy laposan lőjön, Balázs azonban nagy bravúrral mentett, másodpercekkel később pedig már a másik oldalon került helyzetbe Krasnyánszki, de fölé durrantott. Óriási lendülettel kergették a játékszert az egyik 16-ostól a másikig. A 66. percben Bujdosó Gábor küldött meg egy kapáslövést középről, a 16-osról, Balázs Adrián látványos robinzonáddal mentett.

Egyre nagyobb lett a ballószögi nyomás, a 77. percben be is találtak, csakhogy lesről. Három perc múlva Szél Martin indította remek ütemben Petriket, ő a kilépő kapus fölött átemelte a labdát, ám az mellé szállt. A ballószögi stáb a mérkőzés ezen fázisában már arra koncentrált, hogy a vonalon kikerülő labda minél előbb játékba hozható legyen. A 86. percben aztán eldőlt a találkozó, egy hazai kontra során Veréb Dániel felé szállt labda, aki jobbról, jó húsz méterről óriási gólt rúgott a hosszú fölső sarokba, 5–3. A hátralévő időben sem fékezett egyik fél sem, de újabb gól már nem esett. A vendégek minden bizonnyal úgy érzik, hogy az egyik pontra rászolgáltak volna, joggal teszik. A hazaiak ugyanakkor teljesen megérdemelten nyerték meg a színvonalas, végig mozgalmas mérkőzést.

Fotó: Vincze Miklós

Nagy Krisztián: – Egyenrangú partnerei voltunk a Kerekegyházának, de ők jobb százalékban használták ki a helyzeteiket, így aztán megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Annak nagyon örülök, hogy egy tüzes, végig küzdelmes, jó színvonalú mérkőzést vívtunk. Volt játék, a kapusok a kapott gólok ellenére alaposan kitettek magukért mindkét oldalon, voltak akciók, helyzetek, egyszóval mozgalmas, színvonalas mérkőzést játszottunk. Gratulálok a Kerekegyházának.

Polgár Zoltán: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidő kimondottan tetszett, ott ugyanis végre újra a régi csapatomat láttam viszont. Az első félidőben stabilabbak voltunk, ráadásul akkor akár több gólt is szerezhettünk volna, a helyzetkihasználásunk nem volt még az igazi, dolgozunk azon, hogy minél több helyzet bemenjen. A második félidőben némileg visszaestünk, ennek könnyen elképzelhető, hgoy erőnléti okai vannak, viszont akkor a kispadról jött a segítség, a fiatalok agyon jól szálltak be a meccsbe, Veréb Dani például hatalmas gólt rúgott. Örülök, hogy megérdemelten győztünk le egy ilyen jó ellenfelet egy ennyire színvonalas és küzdelmes mérkőzésen.

Kerekegyháza SE II.–Ballószögi FK 5–3 (3–1)

Kerekegyháza, 130 néző, vezette: Kocsis Tamás (Váczi Levente, Révész Norbert)

Kerekegyháza II.: Hefler – Szakál, Mészáros, Gogolák, Czingel, Czirkos (Komonyi 80.), Bujdosó, Harlacher (Bogár-Gubcsai 61.), Bencze (Veréb 55.), Kovács S., Hefler. Edző: Polgár Zoltán.

Ballószög: Balázs – Kis Z. (Kiss R. 40.), Nagy K. (Kemenes 46.), Róka (Tatár 20.), Krasnyánszki, Pálvölgyi (Szabó R. 75.), Petrik, Lambisi, Ábri (Szél 66.), Lécz (Fekete Cs. 75), Kenderes. Játékos-edző: Nagy Krisztián.

Gól: Bencze 13., 33., 39., Szakál 47., Veréb 86., illetve Petrik 36., 48., 55. perc.

Sárga lap: Lambisi 71., Kemenes 92.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában