Kosárlabda

2021.09.27. 14:39

Jaramaz pályafutása legfontosabb tripláját dobta

Nyíregyházán drámai végjátékban nyert a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, miután Nemanja Jaramaz kiszorított helyzetből, védőkkel a nyakán elvállalt triplája fél másodperccel a végső dudaszó előtt behullott a gyűrűbe.

Nyitray András

Jaramaz bravúros dobása győzelmet ért

Fotó: Réti Attila/KTE

Azért volt rendkívül fontos a csapat számára az a kosár, és a vele járó győzelem, mert a Kaposvár elleni hazai vereség után ezen a meccsen 14 pontos hátrányból tették elérhetővé a győzelmet a játékosok. Jaramaz dobása után látható volt a felszabadultság, ami fontos lehet a jövőre nézve.

– Harminc másodperccel a meccs vége előtt, egy időkérésnél vezetőedzőnk, Váradi Kornél azt hangsúlyozta, hogy még lesz időnk egy támadásra, ha kivédekezzük a nyíregyházi akciót fault nélkül, nyerhetünk – emlékezett a történtekre Nemanja Jaramaz. –Agresszív védekezéssel mentünk vissza, éreztük, hogy meglehet a meccs. A hazai dobás lejött a gyűrűről, Rastko Dramicanin leszedte a lepattanót, és nekem passzolt. Nem sokat gondolkoztam, elindultam a túlsó gyűrű felé. Igyekeztem minél jobb szöget találni a dobásra, ám ketten is védekeztek rajtam, ezért kissé kisodródtam, de eldobtam, mert már alig volt idő. Hála istennek bement, és megnyertük a meccset.

Hozzátette, sok értékes kosarat szerzett már pályafutása során, de a szombati egészen biztosan a legfontosabb.

–Volt már, hogy dobtam ehhez hasonló távolikat, de ez biztosan a legfontosabb volt közülük. A hazai vereség után szerettük volna megmutatni, hogy képesek vagyunk győzni idegenben. Nagyon kellett ez a győzelem az önbizalmunknak. Megdolgoztunk a sikerért, persze szerencse is kellett hozzá, ám ez már nem számít, csakis a győzelem. Szombaton újabb kemény mérkőzés vár ránk, azt is sikerrel akarjuk venni, így most már az összes energiánkat a ZTE elleni találkozóra összpontosítjuk.

A ZTE elleni alapszakasz mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

Jaramaz bravúros dobása győzelmet ért
Fotó: Réti Attila/KTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában