kerékpár

2021.08.11. 18:30

Székelyföldi Körversenyen járt az MKB Cycling Team

Marosvásárhelyen kezdődött és Csíkszeredán ért véget a XV. Székelyföldi Körverseny. A kerékpáros mezőny augusztus 4-én rajtolt és augusztus 7-én ért véget. A versenyen a kecskeméti MKB Cycling Team is részt vett.

Szentirmay Tamás

Forrás: Beküldött fotó

A négy napos versenyre huszonegy csapat jelentkezett, melyből hét kontinentális, tizenkettő klub csapat és két válogatott. Az első szakasz Marosvásárhely központjából indult, és Nyárádszereda– Székelyszentlélek–Székelykeresztúron át 142,9 kilométer megtétele után Székelyudvarhelyre érkezett. A második etap rajtja az előző cél volt, ezt követően Fenyéd–Gyergyószentmiklós–Marosfő– érintése után Csíkszereda központjában ért véget. Ezen a napon 125,2 kilométert tekertek. A harmadik nap rajtja Sepsiszentgyörgyből indult és ugyan oda tért vissza, de közben keresztül mentek Sepsibükszádon, Bálványosfürdőn, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és 122,6 kilométer megtétele után Sepsiszentgyörgyben fejezték be a napot. Mivel limitálva volt az idő, így ott sokan kiestek, mert „hátbavágták” őket.

A negyedik napon Csíkszeredából indult a mezőny és egy nagyobb ívet Csíkrákos–Csíkszentmihály–Csíkszereda–Csíkszentkirály–Verebes–Csíkszentmárton–Csíkszentlélek megtétele után Csíkszeredára ért be, ahol még tíz kört kellett megtenniük, így 145 kilométer után ért véget.

A versenyen először vettek részt a kecskeméti MKB Cycling Team versenyzői. Ez volt az egyesület első UCI 2.2-es nemzetközi többnapos versenye. Mivel Marosvásárhely Kecskemét erdélyi testvérváros, így nem mentek üres kézzel, elvitték Szemereyné Patakai Klaudia polgármester ajándékát, amit Sáfár Sándor az MKB Cycling Team csapatigazgatója adott át, Soós Zoltán polgármesternek. Az MKB Cycling Team volt az egyetlen olyan csapat, a Székelyföldi Körversenyen, ahol csak magyar versenyzők indultak, még hozzá U23-as korosztályúak. Természetesen más csapatoknál is voltak magyar ajkúak, de olyan, ahol minden versenyző magyar származású lett volna csak a kecskeméti gárda volt. A mezőny erősségét jól jelzi, hogy a Giro d’Italia egykori szakaszgyőztese, az olasz Andrea Guardini is „csak” a második helyet szerezhette meg.

Fotó: Beküldött fotó

– Két nagyon fiatal kerékpárosunk, Forró Lajos és Hrenkó Norbert tudta befejezni a versenyt a hatból – nyilatkozta Sáfár Tamás csapatigazgató. – Sajnos a többiek elvéreztek, mert nagyon nagy tempót 45km/órát ment a mezőny és limitet kaptak. Tudtam azt, hogy a csapatból nem mindenki tudja majd befejezni a versenyt, csak azt nem tudtam, hogy hányan lesznek. A százhúsz indulóból egyébként hetvenen tudtak célba érni. Ezzel a versennyel az volt a célunk, hogy tapasztalatot gyűjtsünk. Látom a fejlődést, mert csapatmunkában, hozzáállásban, összeszokottságban ez jól látszik. Nagy tekintélyünk volt a megjelenésben, fegyelmezettségben. Sebestyén Szabolcs a verseny főrendezője nagy elismeréssel nyilatkozott rólunk, és jövőre visszavárnak, mi pedig nagy élményekkel érkeztünk haza.

Sáfár Tamás elmondta még, hogy a csapat másik fele a VII. Brigetio amatőr kerékpárversenyen vett részt Duanalmáson, ahol 92 kilométer volt a táv. – Ezen a versenyen felkészülés jelleggel indultak a csapat itthon maradt tagjai és utánpótlás versenyzői, és remek eredménnyel tértek haza – emelte ki Sáfár Tamás. A fiatalok éltek a lehetőséggel 43km/órás átlagot tekertek, és megnyerték a csapatversenyt. Ezen a hétvégén nem indulnak versenyen az MB Cycling Team versenyzői, de utána a szlovák kupán vesznek részt, ami szintén egy erős megmérettetés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában