futsal

2021.08.07. 08:08

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a ScoreGoal Kecskemét

A tihanyi edzőtábort követően az utolsó edzőmeccsét hazai környezetben vívta meg az NB I.-es rajtra készülő ScoreGoal Kecskemét Futsal együttese, a vendége a bajnokságban a második helyen végzett MVFC Berettyóújfalu volt. A tavalyi ezüstérmes meglépett két góllal, de a rengeteg helyzetet kidolgozó hírös városiak a fordulás után egyenlíteni tudtak, így igazságosnak mondható döntetlen született.

Vincze Miklós

Alaposan bekezdtek a csapatok, mindkét kapusnak akadt dolga bőven, a legnagyobb ziccert azonban a vendégek hagyták ki, Rigóra vezethették rá a labdát, ám nem sikerült a befejezés. A 9. percben viszont pontosak voltak: a bal szélről Rábl pókhálózta ki a felső sarkot, 0–1. A felvonás derekán a hazai Aleksic sistergős lökete a lécről kifelé vágódott, nem sokon múlt, hogy egalizáljanak a kék oroszlánok. Mánya sem sokat tévedett egy átlövéssel, majd a félidő hajrájában Ristic bombáját védte Sándor, az MVFC kapusa.

A 20. percben egy szerencsétlen kavarodás után az üres kapuba kellett csak betalálnia Szatmárinak, így 0–2-es vendégvezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Komoly energiával vetették bele magukat az együttesek a folytatásba, továbbra is nagy iramot diktáltak, és néhány perc elteltével Aleksic közel állt a szépítéshez, ám megoldása nyomán végül csak a labdafogó háló rezzent. A 30. percben Rábl távoli kísérlete a jobb kapufáról kifelé pattant, kontrából iramodhattak meg a kecskemétiek, de az utolsó passzba hiba csúszott. A 34. minutumban a sok kihagyott lehetőség után egy szögletet követően megszerezte az első gólját a ScoreGoal Kecskemét Futsal. Ristic lőtte erősen középre a labdát, Aleksic pedig a legjobbkor érkezett, 1–2. Evés közben jön meg az étvágy, egy jó ütemű átlövésből Biró egalizált nem sokkal a középkezdés után, 2–2. Létszámfölényes játékba kezdett az MVFC, de nem bírták feltörni a hazai védelmet, sőt, egy kontrából kis híján megszerezte a vezetést a Kecskemét. Több gól már végül nem esett, a végeredmény 2–2.

– Erre a hétre volt a csúcsterhelés időzítve, érezhető volt rajtunk, hogy nem vagyunk a legfrissebbek – értékelt Koós Károly, a kecskemétiek vezetőedzője a lefújás után. – Az első félidőben két buta gólt kaptunk, a helyzeteink pedig sajnos rendre kimaradtak. A fordulás után mindkét együttes kereste a fogást a másikon, de nekünk sikerült megtörni a gólcsendet, sőt, gyorsan egyenlíteni is. Örülök, hogy jó szájízzel mehetünk neki a bajnoki rajtnak. A következő héten már nincs edzőmeccsünk, csak a DEAC-ra koncentrálunk, és finomhangoljuk játékunkat. Köszönjük a Berettyóújfalunak, hogy eljöttek hozzánk, és sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban.

SG Kecskemét Futsal–MVFC Berettyóújfalu 2–2 (0–2)

Gólszerzők: Aleksic, Biró, illetve Rábl, Szatmári

Az első bajnoki mérkőzésüket augusztus 16-án vívják a kecskeméti kék oroszlánok, a Debreceni EAC vendégeként. A hazai szurkolók előtt bajnokin első ízben augusztus 23-án lépnek pályára, akkor az újonc Kistarcsa lesz a vendégük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában