Súlyemelés

2021.08.18. 08:15

Hat aranyérmet szereztek a kecskeméti súlyemelők

Szombaton huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Messzi István Emlékversenyt, amelyen a kecskeméti versenyzők is kitűnően szerepeltek, szinte minden súlyemelő egyéni csúcsot döntött.

Kovács Nóra

Egyéni csúcsokat javítottak a Kecskeméti TE súlyemelő-szakosztályának versenyzői

Forrás: KTE

Idén hatvan sportoló vett részt az emlékversenyen a Messzi István Sportcsarnokban, ahol az U20-as korosztály legjobbjai is versenyeztek.

– Összesen 78 nevezés érkezett, de 60 fő versenyezhet egy napon maximum, éppen ezért selejtezni, illetve válogatni kellett, így nem mindenki tudott ennek megfelelően dobogóra lépni. A Messzi István Emlékversenyen 11 kecskeméti súlyemelő vett részt, ami mutatja a KTE erejét, illetve a meghatározó teljesítményét az országos rangsorban is – mondta Bálint Csaba, a KTE súlyemelő-szakosztály vezetője, illetve a verseny szervezője. – Az U20-as korosztálynak az U23-as Európa-bajnokság miatt pedig kötelező volt ez a verseny, mivel az érintett versenyzőknek ez volt az utolsó felmérő a végleges nevezés előtt, tehát a korosztályok legjobbjai mind itt voltak.

Jól szerepeltek a kecskeméti versenyzők, összesen hat aranyérmet, három ezüst és két bronzérmet szereztek.

– Maximálisan meg vagyok elégedve mindenki teljesítményével, hiszen többen egyéni csúcsukat is megjavították.

Sajnos Árva Cintiának nem sikerült a 96 kilogrammos lökés országos csúcskísérlete, de így is a junior korcsoport legjobbja, valamint az egész női mezőny harmadik legeredményesebb versenyzője, míg ifjabb Nagy Noel az abszolút férfiverseny harmadik helyezettje lett. Volt olyan versenyzőm is, aki most indult először ezen a kiemelt versenyen, de ennek ellenére is szépen emelt – tette hozzá.

Nagyon jó visszajelzések érkeztek a versennyel kapcsolatban, tette hozzá a szakosztályvezető, aki elmondta, hogy jövőre kétnaposra bővítenék az emlékversenyt.

– Remélem jövőre kétnaposra nőhet a verseny, ezáltal minél több súlyemelő elindulhat a megmérettetésen. Ha összejön, akkor már külföldről is jöhetnének versenyzők és nemzetközi fesztivállá nőné ki magát ez a Messzi István Emlékverseny – mondta a szakosztályvezető.

Egyéni csúcsokat javítottak a Kecskeméti TE súlyemelő-szakosztályának versenyzői
Fotó: KTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában