Kosárlabda

2021.07.26. 19:09

Rutinos bedobót igazolt a Duna Aszfalt-DTKH

Újabb játékossal erősített a férfi első osztályú kosárlabda bajonkságban szereplő Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét, Andreja Milutinovic személyében. A 30 éves szerb nemzetiségű bedobó a litván élvonalból érkezik a hírös városba.

Vincze Miklós

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 5. forduló Messzi István sportcsarnok

Fotó: Bús Csaba

Andreja Milutinovic a szerb FMP Belgrád csapatában kezdte meg kosárlabdapályafutását, és olyan magas szinten teljesített, hogy minden korosztályos válogatottban számítottak rá Szerbiában. Miután a felnőttek között is meghatározó tagja lett az FMP-nek, három év után a legendás Crvena Zvezda együtteséhez igazolt, mind a két együttessel szerepelt az ABA Ligában.

Külföldi karrierjének első állomása Spanyolország volt, a Forca Lleida, majd a görögországi Apollon Patras-ba vezetett az útja, innen visszatért hazájába, és két évig a Partizan Belgrádot erősítette.

2016-ban a görög első osztályban játszott a Koroivos gárdájában, majd Franciaországban (Saint-Chamond), Katarban (Al Sadd) és Romániában (Dinamo Bukarest) is kosárlabdázott. A szomszédos ország első ligájában átlagosan 30 percet töltött a parketten, és 16.4-es pontátlaggal büszkélkedhetett a 199 cm magas játékos.

Az előző idényt a litván élvonalban szereplő Pieno együttesében töltötte, 22 mérkőzésen átlagosan 6.5 egységet jegyezhetett.

A kecskemétiek vezetőedzője, Váradi Kornél szerint rutinos, nagy játékintelligenciával rendelkező játékossal sikerült megerősíteni a keretet, aki jól illeszkedhet a következő szezonra elképzelt játékrendszerbe.

– Milutinovic végigjárta a szerb kosárlabdaiskolát, magasan képzett, jó játékos, immár jelentős nemzetközi rutinnal a háta mögött – jellemezte az új igazolást a mester. – Úgy gondolom, hogy minőségi játékost sikerült Kecskemétre csábítanunk. Kiváló szellemiségű kosárlabdázó, aki fizikumával és magasságával védekezésben és támadásban is fontos szereplője lesz a keretünknek.

Borítóképünk illusztráció.

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában