GALÉRIÁVAL

2021.07.04. 14:58

A forró homokon futottak kilométereket a bugaci versenyen

Nem volt egyszerű dolguk azoknak, akik vállalkoztak arra, hogy félmaratont, tizenöt, vagy nyolc és fél kilométert fussanak melegben, homokon Bugac határában.

Szentirmay Tamás

A Justitia Egyesület egy év kihagyás után a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal közösen rendezte meg a hagyományos nyári futóversenyét a bugaci ősborókás területén. Ebben az időszakban mindig meleg van, ami még nehezebbé teszi a futást.

Ezúttal kicsit szerencsésebbek voltak a rajthoz állók, mert a verseny előtti éjjelen kiadós eső locsolta meg a pályát, így elviselhetőbb volt a homok, a meleg és a por. Bár süppedős homokban futni talán a legnehezebb, hiszen nincs honnan elrugaszkodni, mégis mintegy ötvenen választották a futást szombat délelőtti programként.

Az idei verseny központja a Buzsik-csőszház volt

Szombat reggel még hűvös szellő fújdogált, az éjszakai eső gyorsan felszáradt, és míg az óvodásokra és iskolásokra gomolyfelhők tekintettek le az égről, addig a hosszabb táv indulóit már tűző napsütés, igazi meleg várta.

A frissítő állomásokon a versenyzőket vízzel, izotóniás itallal és banánnal várták, de akadtak olyanok is, akik maguk gondoskodtak az élelemről. Néhányan szelfit is készítettek az állomáson.

A távok egy része erdőbe vezetett, de azért kijutott a futóknak az árnyék nélküli szakaszokból is. Útközben hallgathatták a tücsök zenekar koncertjét, a madárkórus énekét és a szürkemarhák bőgését.

A célban mindenki kapott érmet és befutócsomagot (a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség jóvoltából), az első három helyezett pedig serleget is vihetett haza.

Dobogósok

8,5 kilométeres táv:

Nők: 1: Haris Regina Zsófia, 2. Homoróczki Éva, 3. Takács Molnár Anett.

Férfiak: 1: Kaldenecker Szilárd, 2. Baukó Ferenc, 3: Erős Máté.

A társrendező és együttműködő partner, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának felajánlásaként tíz család vehet részt az általuk szervezett túrán.

A Karikás Csárda a 21 km-s verseny első helyezettjeinek, Csernus-Lukács Edinának és Baranyi Zoltánnak ajánlott fel egy fergeteges puszta programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában