futsal

2021.06.26. 16:17

Új játékos csatlakozott a kerethez

Az SG Kecskemét Futsal utánpótláscsapatából csatlakozik a felnőtt NB I.-es együtteshez a mindössze 17 éves Kovács Ádám.

Kovács Nóra

Kovács Ádám

Forrás: SG

A fia­tal labdarúgó az U17-es és az U20-as csapat sikereiből is alaposan kivette a részét. A szakmai stáb emiatt pedig úgy döntött, hogy számítanak rá az előttük álló szezonban a felnőttkeretnél is.

– Már két éve játszom az SG Kecskemét Futsal U17-es és U20-as csapatainál, de eddig ezt nagypályás labdarúgás mellett tettem – nyilatkozta Kovács Ádám.

– Az idén az U17-es csapattal megnyertük a korosztályos futsalbajnokságot, és már szezon közben egyre jobban érlelődött bennem, hogy a futsal számomra sokkal jobban fekszik, tetszik a gyors és pörgős játékmenet. Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy most lehetőséget kapok a felnőttcsapatnál is. Nagyon sokat kell még tanulnom, de remélem, idővel hasznos tagja lehetek majd az NB I.-es együttesnek is – tette hozzá a fiatal sportoló.

A csapatból azonban távozott három légiós játékos is, mivel a 2021/2022-es bajnoki évadban új versenyszabály lép életbe, amely korlátok közé szorítja a versenyeztethető külföldi játékosok létszámát a futsal élvonalában.

Emiatt Aleksandar Gavri­lovic, Bozidar Simic és Vlad Scherban már nem az SG Kecskemét Futsal együttesében kezdi meg a júliusi fel­készülést.

Kovács Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában