Birkózás

2021.06.05. 16:15

Gáspár Bálint nem vallott szégyent

Május első hétvégéjén kötött- és szabadfogású válogatóversenyeket rendeztek a csepeli Kozma István Birkózó Akadémián, ahol minden súlycsoportban az Európa-­bajnokságon történő indulásért harcoltak a férfi és női versenyzők. Gáspár Bálint, a Bócsai BLSE rendkívül tehetséges versenyzője ezen a tornán harcolta ki az indulási jogot a szófiai tornán.

Nyitray András

Az U15-ös Európa-bajnokság az első megmérettetés volt a fiatal versenyző számára nemzetközi szinten, ahol végül két mérkőzés jutott neki. Az 52 kilogrammos súlycsoportban induló versenyző a nyolcaddöntőben az örmény Askarjannal szemben maradt alul 10–0-s különbséggel, majd a vigaszágon az azeri Ahmadov 5–1-re tudta legyőzni. Bócsán így is egyértelműen büszkék lehetnek Gáspár Bálint teljesítményére, hiszen mint a verseny végén kiderült, örmény ellenfele ezüstéremig jutott az Európa-bajnokságon.

– Sajnos a papírforma győzött, ellenfelei eredményei is azt mutatják, hogy borzasztóan erős riválisokkal került szembe – mondta Petró­czi Andor, a Bócsai BLSE trénere Gáspár Bálint szereplését értékelve. – Nem csalódtunk Bálintban, hiszen első világversenyén tisztességgel helytállt, nem porolták le vele a szőnyeget.

Az ifjú versenyző már a következő megmérettetésekre készül, hétvégén is egy nemzetközi versenyen képviseli a magyar színeket 52 kilogrammban.

– Most is egy nemzetközi csapatversenyen vesz részt magyar színekben, melyet hétvégén rendeznek több ország részvételével. Magyarország két csapatot indít ezen a versenyen, ezt követően a nyári időszak majd a válogatott táborokról fog szólni, ezeken Bálint is ott lesz természetesen. Ősszel aztán újra indulnak a nemzetközi versenyek – mondta Petróczi Andor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában