labdarúgás

2021.06.04. 13:12

186 kilométerre és 180 percre az NB III.

Kedden délelőtt tartotta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2020/21-es idény NB III.-as tagságért vívott osztályozóinak a sorsolását. A sorsolásról Kiss Bene­dek, a Jánoshalma védője számolt be.

Vincze Miklós

Kiss Benedek (zöldben)

Fotó: Pozsgai Ákos

Ha egész Jánoshalmán nem is állt meg az élet kedden délelőtt tizenegy órakor, amikor az MLSZ székházában megkezdték az NB III.-as tagságért vívandó osztályozók sorsolását, a közvetlen érintettek, tehát a stáb tagjai és a játékosok mindannyian figyelemmel követték az események alakulását. A csapat kőkemény védője, Kiss Bene­dek számolt be a hajmeresztő pillanatokról.

– Tizenegy órakor volt a sorsolás, természetesen mindenki ádáz szemekkel figyelte. Nem volt együtt a csapat, ki-ki a saját munkahelyén volt, de tudott szakítani időt arra, hogy lesse, vajon megússzuk-e osztályozó nélkül az utolsó fázist, vagy pedig játszanunk kell, és kivel. Én konkrétan Halász Árpi, az egyik kapusunk társaságában vártam, hogy mi lesz a dolog végkimenetele. A technikai vezetőnk, Sarok Attila vett részt az élő konferencián, tehát magát a sorsolást nem tudtunk figyelemmel követni, csak amikor kihúzták a Jánoshalma nevet, akkor tudtuk meg tőle, szinte azonnal, hogy a Balatonlelle az ellenfél. És bár ahogy mondtam, nem volt együtt az egész csapat, de a népszerű közösségi portálon természetesen van a társaságnak egy zárt oldala, és azon kivétel nélkül mindenki azonnal reagált, elmondta a véleményét, hozzászólt, és szinte azonnal fogadkozott.

Híres vagy hírhedt – kinek hogy tetszik – a Jánoshalma arról, hogy milyen sok benne a szerb játékos, így külső szemlélő elsőre kétkedve hallgatja, hogy a szerb játékosok is képesek lettek volna hozzászólni a témához, de Kiss Benedek elmondta, hogy

egyrészt van több olyan játékosuk, aki szerb neve dacára is magyar vagy tud magyarul, akik pedig nem magyarok és korábban nem is tudtak magyarul, azok is beszélik már annyira a nyelvet, hogy egy gyors közösségi véleménykifejtésben a nyelv számukra sem akadály már.

– Az elszántság egyébként leírhatatlan, az első reakció az volt az egész brigád részéről hogy mindenképpen nyernünk kell ezt a párharcot – tért ki a társaság hangulatára Kiss Benedek. – A szerdai edzésre is szinte tovatűnt az előző hetekben egyre inkább tapasztalt fáradtság, mindenki szinte szárnyalt, fel volt dobódva, senkit sem kellett külön biztatni. Egy megye egyes csapatról természetesen sok konkrét információ nem áll a rendelkezésre, de a JFC játékosai, tagjai azonnal igyekeztek megkeresni minden fellelhetőt a Somogy megyei bajnokról, illetve hasznos volt Füstös Krisztián beszámolója is, aki a Bicske színeiben játszott a Balatonlelle ellen.

Kiss Benedek (zöldben)
Fotó: Pozsgai Ákos

Nem hangzik túl eredetinek az a kérdés, hogy hogyan látják az esélyeket, és mekkora az elszántság, de Kiss Benedek örömmel válaszolt a közhelyszerű kérdésre is. – Számszerűen fölösleges esélyeket latolgatni. Én a magam részéről annak nagyon örültem, hogyha már játszani kell osztályozót, akkor idegenben kezdünk. Véleményem szerint előny az, hogy hazai pályán dőlhet el a párharc végleges kimenetele, hiszen a Jánoshalma azért az elmúlt években oroszlánbarlang volt. Ugyanakkor ez az év legfontosabb száznyolcvan perce. Bajnokok lettünk, megkaptuk az aranyérmeket, de számomra ez az aranyérem csak akkor képvisel igazi értéket, ha a birtokában sikerül az NB III.-ba jutást is kivívnunk. És így vagyunk ezzel mindannyian, én és az összes csapattársam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában