labdarúgás / galériával

2021.05.12. 20:32

Vérbeli kupacsatában jutott tovább a Lajosmizse

A másodosztályban a dobogóért harcoló SC Hírös-Ép a megyei első osztályú Lajosmizsét fogadta szerdán, a Megyei Kupa első körében. A találkozó igazi kupacsatát és sok gólt hozott, megérdemelt vendég továbbjutással.

Vincze Miklós

Hírösép - Lajosmizse Magyar Kupa Kecskemét Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/05/12

Fotó: Gulyás Sándor

A 6. percben a hazai Háry cselezgetett a jobb oldalon, a lajosmizsei kapus, Házi Imre addig-addig biztatta védőtársát, hogy „csak a jobb lába!”, hogy Háry végül ballal küldött meg egy veszélyes lövést, félmagasan a bal kapufa mellé. Két percre rá Kovács József nagyszerű keresztlabdájával hozta Kiss László egy érintéssel helyzetbe magát, lövését Farkas lábbal hárította. Határozott fölényben játszott a Lajosmizse, ugyanakkor a hazaiak nem játszottak alárendelt szerepet. A 20. percben Kenderes indított a saját térfeléről, Kiss László jobbal betört a 16-oson belülre, Halasi elé tálalt, aki elegánsan a bal alsó sarokba helyezett, 0–1. A 24. percben Kiss szögletét követően Rapi fejelt a hosszú oldalról, a labda a két kapufa találkozásáról jött ki.

Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Kövecs túlságosan körülményesen igazgatta a labdát, Halasi lecsapott rá, elvette tőle és 12 méterről a kapu bal oldalába helyezett, 0–2.

A 38. percben Menich vágott ki nagy szólót a jobb oldalon, éles szögből leadott lövése a jobb kapuráfól pattant vissza. Úgy festett, hogy békés vendéggyőzelmet hoz a találkozó, ám az első félidő hajrájában felpörgött a hazai csapat. Először a 41. percben egy hazai szögletet követően a kifejelt labdát Laczkó küldte balról, 25 méterről kapásból kapura, és milyen jól tette, hiszen iszonyatos nagy gólt rúgott, a labda a felső lécről pattant a hálóba, 1–2. Alig könyvelték el a szépítést a felek, amikor Háry passzolta Sudár elé a labdát, aki balról betört a 16-oson belülre, és tíz méterről a bal sarokba helyezett, 2–2-re alakítva az állást, újból élessé téve a találkozót.

Négy perc telt el a második játékrészből, amikor ismét Halasi vett el egy labdát a hazai védőktől, tört be a 16-oson belülre, és lőtt 8 méterről a léc alá, 2–3. A hazai csapat azonban még nem adta fel. Az 50. percben Forgó gurított le egy szabadrúgást, Laczkó küldött meg egy életerős lövést, a léc alá tartó labdát Házi ütötte szögletre.

Az 59. percben Laczkó szenzációs ütemű labdát tálalt Háry elé, aki lefutotta a védőjét, és balról, 14 méterről a hosszú sarokba helyezett, 3–3.

Óriási küzdelem, igazi kupacsata folyt a pályán. A 75. percben szabadrúgáshoz jutott a Lajosmise, a kaputól 19 méterre. Kiss László állt a labda mögé, és könyörtelenül a kapu bal oldalába bombázott, 3–4. Négy percig éltek még a hazai remények, akkor ismét a hazai térfélen szereztek labdát a vendégek, Kiss László adta be jobbról a labdát, és Halasi lőtt középről a kapuba, kialakítva a 3–5-ös végeredményt. Remek mérkőzésen megérdemelten jutott tovább a Lajosmizse a nagy szívvel harcoló SC Hírös-Ép ellen.

Fotó: Gulyás Sándor

Kitl Zoltán: – Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen gólokban gazdag mérkőzést tudtunk játszani, annak pedig pláne, hogy büszkén jöhetünk le a pályáról. Ez egy igazi kupamérkőzés volt, aki kijött, az nem bánta meg, én büszke vagyok a csapatnak. Sajnos voltak egyéni hibák bőven, nem kidolgozott helyzetekből kaptuk a gólokat, hanem lényegében öt egyéni hibából, és éppen ebből látszott, hogy az ellenfél eggyel magasabb osztályban szerepel, hogy mert ezeket a hibáinkat kegyetlenül kihasználta.

Árva Zsolt: – Jó kis kupameccset játszottunk, aki kilátogatott a Műkertvárosi sportlétesítménybe, az láthatott egy csomó gólt. Érzésem szerint a 2–0-ás vezetésünknél egy kissé belekényelmesedtünk a meccsbe, és ez pillanatok alatt megbosszulta magát. A szünetben felhívtam a srácok figyelmét arra, hogy egy ilyen helyzetben, amikor a hazai csapat vérszemet kaphat, nehéz lesz a második félidő. Ez be is igazolódott, ugyanakkor azt gondolom, hogy az osztálykülönbség a végére meglátszott. Köszönjük az SC Hírös-Épnek, hogy vállalták a magyar kupa szereplést, nekik a bajnokságban további sok sikert kívánunk.

Kecskemét, vezette: Minda Róbert (Nagy Norbert, Tasnádi Dávid)

SC Hírös-Ép: Farkas (Hajnal 65.)– Dani, Laczkó, Sudár (Zsíros 83.), Kitl, Kissebestyén Ronkó 46.), Kövecs, Rékasy (Lantos 46.), Forgó, Háry, Horváth (Pilter 83.). Játékos-edző: Kitl Zoltán.

Lajosmizse: Házi – Orlov, Kenderes (Palota 46.), Halasi, Árva, Kiss L., Rapi, Bán, Dóka, Kovács J., Menich (Cserni 76.). Játékos-edző: Árva Zsolt.

Gól: Laczkó a 41., 59., Sudár a 44., illetve Halasi a 20., 30., 49., 82., Kiss L. a 75. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában