labdarúgás / galériával

2021.05.09. 07:27

Megfordította a Bugac Ladánybenén a meccset

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a Ladánybene csapata a Bugacot fogadta. A találkozó előtt a hazaiak álltak jobban a tabellán, a nyolcadik helyet foglalták el, míg a vendégek a tizediket még úgy is, hogy három mérkőzéssel többet játszottak.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Érdekesnek ígérkezett a találkozó, és az is lett, mert gólokban gazdag mérkőzést vívtak egymással a csapatok. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, és már a 8. percben megszerezhették volna a vezetést. Tóth Zalán a bugaciak térfelének a közepén remek labdát kapott, tisztán vihette kapura, de egy védő beérte és oda lett a nagy helyzet. Egy perccel később hasonló helyzetet alakítottak ki a beneiek, azzal a különbséggel, hogy a baloldalon futott fel Hriazik, a tizenhatos sarkáról lőtt és nem hibázott 1–0. A 11. percben szintén Hriazik került nagy helyzetbe Lovas azonban lábbal tudott védeni.

Újabb két perc elteltével ismét ziccert hagyott ki a benei csapat.

Berta kitűnő labdával indította Spiegelbergert, aki lefutotta védőjét, lövését azonban Lovas ki tudta ütni. Válaszként Pillók a bal alsó kapufát találta el. Az első húsz percben szinte egy kapura játszott a Ladánybene, akár el is dönthette volna a mérkőzés sorsát, de több gólt nem tudott elérni az első játékrészben. A bugaciak váratlanul egyenlítettek, még pedig egy hatalmas kapus hibából. Pillók mintegy negyven méterről, senkitől sem zavartatva kapura küldte a labdát. Dóra csak nézte, ahogyan közeledik a játékszer és későn tette fel a kezét, így a labda a bal felső sarokban kötött ki 1–1. A 28. percben újabb lehetőséget hagyott ki a Ladánybene. Hriazik ezúttal is a bal oldalon futott fel, középre vitte volna a labdát, de még a tizenhatos előtt ketten is szabálytalankodtak vele szemben. A megítélt szabadrúgást Tóth Zalán végezte el, de egy védőről az alapvonalon túlra pattant. Ezt követően a Ladánybene lendülete elfogyott és feljött a Bugac. A 41. percben Deli 35 méteres szabadrúgást lábbal védte Dóra. Az első félidő utolsó percében Somogyi közeli lövését a jobb alsó sarokból tornázta ki a benei hálóőr, ezzel helyrehozta korábbi hibáját.

A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint az első. A vendéglátók támadtak és mindjárt az elején gólt is szereztek. Hriazik hosszú szóló után, egy védővel a nyakán lőtt a jobb alsó sarokba 2–1. A bugaciak közül Erdélyi próbált válaszolni, de hat méterről leadott lövését Dóra szögletre ütötte. Két perccel később egy bal oldali szöglet után védett hatalmasat a bugaci hálóőr.

Egy perccel később Somogyi a félpálya közepéről iramodott meg, hatalmas sprintet vágott ki, lefutotta védőjét, kicselezte Dórát és az üres kapuba gurította a labdát 2–2.

A 70. percben egy bugaci védő, saját térfelének közepéről haza akarta fejelni a labdát, Hriazik rácsapott, már csak Lovassal állt szemben, de a kapusba lőtte a labdát. A 74. percben Lambizi jobb oldalról adta be a labdát, Hriazik jól érkezett rá, és a kapuba lőtt 3–2. Három perc múlva ismét egyenlítettek a vendégek. Pillók ezúttal is messziről, harminc méterről célozta meg a kaput, és ezúttal sem volt probléma a célzással 3–3. Egyre jobban nyomott a Bugac, aminek meg is lett az eredménye. Hat perccel a játékidő befejezése előtt Somogyi a tizenhatos sarkáról lőtt a jobb alsóba 3–4. Válaszul méh Hriazik próbálkozott, de lövését védte Lovas.

Változatos jó mérkőzést vívott egymással a két csapat. A ladánybeneik rengeteg helyzetet hagytak ki, aminek vereség lett a vége. A bugaciak fokozatosan jöttek fel, taktikusan és eredményes játszottak, és jobban használták ki a lehetőségeiket.

Ladánybene–Bugac 3–4 (1–1)

Ladánybene, vezette: Bábel Sándor Róbert (Marton Renáta, Bábel Gréta).

Ladánybene: Dóra – Berta (Nagy B. 75.), Koller, Márton (Lambizi 58.), Tóth Z., Spiegelberger, Fodor, Pető (Győrfi 46.), Koller, Ludányi, Hriazik. Játékos-edző: Fodor Zoltán

Bugac: Lovas – Híz (Bali-Hajagos 62.), Erdélyi, Somogyi, Nagy G., Deli, Törteli (Vakulya 75.), Dányi, Gál, Pillók, Rádi. Edző: Bálint Lajos Ernő.

Gól: Hriazik 9., 48., 75. illetve Pillók 24., 77., Somogyi 58., 84.

– Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, sajnos a végére megbosszulta magát, hogy kimaradtak a helyzetek. Olyan hibákat követtünk el, ami még megye III.-as szinten sem elfogadható. A vendégcsapat megérdemelte a győzelmet – értékelte csapata teljesítményét Fodor Zoltán.

– A játék képe alapján megérdemelten nyertünk. Nagyon lelkesek voltak, helyenként jól is játszottak a fiúk. Az első húsz percben nem találtuk magunkat, de onnantól kezdve jobbak voltunk, és ami a lényeg, sikerült megfordítani a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatomra, az ellenfelünknek pedig sok sikert kívánok – nyilatkozta Bálint Lajos Ernő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában