kézilabda

2021.05.13. 16:58

Laluska Balázst választották sportigazgatónak

A jövőben Laluska Balázs lesz a Kiskunmajsai Kézilabda Club utánpótlás-igazgatója.

Tapodi Kálmán

Laluska Balázs (balra) és Lakatos Zoltán

Fotó: Tapodi Kálmán

A 148-szoros válogatott, kétszeres olimpiai 4. helyezett jobbátlövő szakmai tanácsokkal is segíti a KKC edzőinek munkáját.

– Hat éve jött létre az új egyesületünk és már akkor célul tűztük, hogy idővel a saját utánpótlásainkra támaszkodhassunk a csapatainknál. Nehezítette a helyzetünket, hogy – új klub lévén – két évig nem juthattunk hozzá a látványcsapatsportok számára biztosított lehetőségekhez.

Időközben azért tettük a dolgunkat, aminek köszönhetően már több mint 120 játékos alkotja az utánpótlás­bázisunkat.

Tavaly elindítottuk az óvodákban a Laszti-Pajti programunkat, így a legkisebbek is megismerhetik ennek a sportágnak az alapjait. Eddig is bíztunk edzőinkben, de most nyílt lehetőségünk arra, hogy utánpótlás-igazgatót foglalkoztathassunk. Laluska Balázs örömünkre elvállalta a felkérést, és a jövőben szakmai tanácsaival is segíti az utánpótlás-nevelést – mondta el Lakatos Zoltán klubelnök, aki hozzátette: elégedettek a majsai edzők eddigi tevékenységével, de szeretnék, ha a szakmai munka még magasabb szintre emelkedne. A célok elérésében Kovácsné Kurgyis Nikolett utánpótlás-koordinátorként segíti majd Laluska Balázst. A majsai klubban a 11 csapat mellett jelenleg nyolc edző dolgozik, akiknek száma jövőre tízre emelkedik.

– Komoly lehetőségeket látok az itteni elképzelésekben. A legfontosabb most, hogy megismerjük egymást, illetve a játékosállományt, akiknek a minőségi szintjét is fel kell mérni. Az edzőkkel való együttműködés kiemelten fontos, hiszen közösen kell kitalálnunk, hogy merre haladunk tovább, amihez elengedhetetlen a folyamatos kommunikáció – nyilatkozta Laluska Balázs, aki júliusban kezdi meg a majsai munkáját.

A KKC vezetése reméli, hogy fél éven belül elkészül az a koncepció, amely mentén halad majd a majsai utánpótlásképzés. Lakatos Zoltán kiemelte: nemcsak Kiskunmajsán, hanem az egész kistérségben szeretnék népszerűsíteni a sportágat, illetve lehetőséget biztosítani a fiataloknak a kézilabdázásra.

Laluska Balázs (balra) és Lakatos Zoltán
Fotó: Tapodi Kálmán

Laluska 205 gólt szerzett a nemzeti csapatban

A szegedi nevelésű Laluska Balázs idén júniusban lesz 40 éves. A 202 cm-es jobbátlövő 148 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban és ezeken a meccseken 205 gólt szerzett. Laluska 2000-ben debütált a felnőttválogatottban, világversenyen első alkalommal a 2003-as portugáliai világbajnokságon képviselte a nemzeti színeket – itt hatodik lett az együttessel –, majd tagja volt a 2004-es athéni és a 2012-es londoni olimpián egyaránt negyedik helyezett csapatnak, miközben öt Európa-bajnokságon is szerepelt. A válogatottban való szereplést 2012-ben lemondta. Pályafutása során a Pick Szeged, a Leon (spanyol), a Koper (szlovén), a Veszp­rém, az Al-Washl (Egyesült Arab Emírségek), a Montpellier (francia) és az FKSE-Algyő csapatában játszott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában