röplabda

2021.05.06. 10:42

Kaotikus éven van túl a KRC

Az ötödik helyen zárta a Kecskeméti Röplabda Club a 2020/2021-es évadot az Extraligában.

Kovács Nóra

Argilagos vezére lett a Kecskeméti RC csapatának

Fotó: Bús Csaba

A KRC az Extraliga alapszakaszában a 12 mérkőzéséből 5-öt nyert meg, 7 találkozó vereséggel zárult, így a kecskemétiek nem jutottak a négy közé.

– Nyilván a bajnoki szereplés hagyott kívánnivalót maga után, de talán azt mondhatom, hogy nem voltunk a legszerencsésebb oldalon, lehettünk volna a négy között, de nem sikerült – nyilatkozta Stopp Imre, a Kecskeméti RC operatív vezetője. – Sok minden múlt a csapaton és főleg a csapaton, tehát nem külső tényezőkre fognám, Covidra vagy bármi másra. Volt olyan mérkőzés, amivel elégedett voltam. Ilyen volt például a két MAFC-BME összecsapás a négy közé jutásért a kupában. A többinél az összes mérkőzés, ami 3:0-s vereséggel végződött és gyakorlatilag a pályán sem voltunk, megkérdőjelezhető, hogy ez a keret ezzel a munkával miért nem tud többet. A statisztikák azt mutatják, hogy a többi csapathoz képest gyengébbek voltunk a fogadott labdák betámadásában. Ellenben az egyik legjobb nyitás-fogadó csapat voltunk.

Év elején csatlakozott a csapathoz Argilagos Sogo Yusnaikel és Stréli Attila Bence, a kubai játékos érkezésével változott a játék képe is.

– Argilagos érkezésével sokat változott a játék képe, azonban későn csatlakozott. Sajnos a másik ütőjátékos nem tudta hozni azt a formát, amit elvártunk volna tőle. Utána, amikor éreztük azt, hogy változtatásra van szükség, akkor eltelt egy kis idő, amíg megtaláltuk azt a játékost, aki még szabadon igazolható, belefér a mi költségvetésünkbe, és hajlandó ideköltözni Magyarországra. Biztos más lett volna a játék képe, ha szeptembertől ő játszik abban a pozícióban. Áprilisban elvesztettük Argilagost, de rajta kívül még korábban sajnos a válogatott liberónkat is elvesztettük, Deák Márkot, amit Dávid Zoltán próbált minden épkézláb megoldással orvosolni és a legjobbat kihozni a dolgokból, de azért két ilyen kaliberű játékos elvesztése nem pótolható. A szintén januárban csatlakozó Stréli Bence pedig egy jó adottságú, nagyon szorgalmas és kedvelhető játékos, amennyire én megismertem őt. De ő a strandröplabda világából érkezett, az első szezonja volt teremben.

Az alapszakaszt követően az Extraliga kvalifikációs körben mérkőzött a Kecskemét, ahol 8 győzelmet zsebelt be két vereség mellett.

– Nyilván, ért ott is vereség minket, de ha egy felsőházból feljátszó csapat ellen pótjátékosok hiányában ki tudunk kapni, az azt mutatja, hogy az a keret, amelyik akkor éppen pályán volt, az valóban az Extra­liga végét tudja képviselni erőszínvonalban. Voltak impozáns meccsek, és kevésbé impozánsak is. Kaptak lehetőséget a fiatalok is, de a felsőházban a feljutásért játszó csapatok között volt olyan, amely jóval szerényebb körülmények között élte meg az évet. Mind anyagiakban, mind lehetőségekben, tehát azt nem gondolnám, hogy arra kellene vernünk a mellünket, hogy egy feljutásért játszó együttest le tudtunk győzni. A kötelezőt meglépte a csapat.

Argilagos vezére lett a Kecskeméti RC csapatának
Fotó: Bús Csaba

A vezetőség már készíti elő a jövő évi keretet, a 2021/2022-es szezonra pedig egy szakmai stábot is megbíztak a keret összeállítására.

– Természetesen építjük a jövő évi keretet, a tárgyalások folynak, van is már aláírt szerződésünk. Az előző szezonhoz képest annyi változás történik, hogy a 2021/2022-es idény keretének a kiválasztását nem egy ember fogja összeállítani. Egy négyfős szakmai stábot kértünk fel arra, hogy egymással is néha-néha vitatkozva, vagy érdekeket ütköztetve jöjjön létre az a keret, amivel megkezdjük a szezont. Egy nagyobb létszámú döntéshozó csapat fogja azt kitalálni, mely poszton ki lenne nekünk a megfelelő játékos, hol, milyen poszton lehetne igénybe venni külföldi játékost, és amikor megszületik a döntés és egyetértés van, akkor alakul ki a Kecskeméti Röplabda Club jövő évi összeállítása.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában