kosárlabda

2021.05.15. 11:23

Győzni megy a fővárosba a KKC

A Kecskeméti KC szombaton 15 órakor idegenben a női kosárlabda amatőr NB I. Zöld csoport 23. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia ellen lép pályára.

Kovács Nóra

Szerdán a DVTK Miskolc U23-as csapata ellen szenvedett 61–83-as vereséget. A mérkőzést követően Kónya Levente, a KKC vezetőedzője elmondta, hogy az első negyed kivételével rendben volt a csapat játéka és sikeresen helytálltak.

Az utóbbi másfél hónapban több olyan mérkőzése is volt a klubnak, amikor nem érte el az 50 pontot a csapat. A vezetőedző az okokat latolgatta.

– Jelenleg sok hiányzónk van sérülés, valamint érettségi miatt – mondta Kónya Levente. – Ilyenkor felforgatott csapatban más szerkezetben kell pályára lépnünk. Akik jelenleg játszanak, ők nem a csapat első kerete, de így legalább ők is pályára léphetnek és meccsrutint szerezhetnek. Nekik is meg kell tanulni felelősséget vállalni és jó döntéseket hozni a pályán, nyilván ez nem egyszerű, de sokat fejlődtek ebben az időszakban.

A bajnokságból még két mérkőzés maradt hátra. Szombaton a Kiss Lenke KA ellen játszanak idegenben, majd május 30-án az utolsó fordulóban hazai pályán fogadják a Tatai SE-t a Mercedes-Benz Gyár Sport Akadémián.

– Szeretnénk mindkét találkozót megnyerni, de ez azon is múlik, hogy a hiányzó játékosaink tudnak-e csatlakozni a hátralévő fordulókra. Azonban teljes kerettel mindkét mérkőzésen maximális esélyünk van a győzelemre, hiszen mindkét klub mögöttünk foglal helyet a tabellán.

A Kecskeméti kosarasok jelenleg a tízedik helyen állnak a zöld csoportban.

– Amikor ki tudtunk állni a teljes kerettel akkor jól szerepeltünk a zöld csoportban, az már más kérdés, hogy erre ide ritkán volt lehetőségünk. Nyilván sokkal elégedettebb lennék, hogy a megnyertük volna veretlenül, de ebben a kaotikus időszakban ez egy reális teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában