Kosárlabda

2021.05.28. 23:22

Győzelemmel zárta a szezont a KKC

Péntek este a női kosárlabda amatőr NB I. Zöld csoport 30. fordulójában a Kecskeméti KC a Tatai SE csapatát fogadta a Mercedes-Benz Sportakadémián. Szoros hajrában nyert a Kecskemét.

Kovács Nóra

Forrás: Shutterstock

Az első félidő derekáig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a folytatásban magabiztos előnyre tett szert a KKC 20–11-re vezettek a tízedik percben. A második játékrészben sem tudott zárkózni az ellenfél, a 19. percre 39–21-re vezetett, 40–23 volt az állás a nagyszünetben.

A fordulást követően a 22. perctől viszont rengeteget hibázott a hazai csapat, közel nyolc percig nem dobtak kosarat, addig pedig 44–35-re zárkózott a Tata. A 30. percben 47–37-re vezetett a Kecskemét. A záró negyedben sem változott a játék képe, az ellenfél tovább tudott zárkózni, végül két ponttal 58–56-ra győzött a KKC.

– Elég meghatározó előnyt épített ki a Kecskemét az első félidőben – nyilatkozta a Tatai SE vezetőedzője. – Azt kértem a lányoktól, ha már eljöttünk és ez a szezon utolsó meccse, akkor ne adjuk fel és próbáljuk meg apránként ezt a hátrányt ledolgozni. Maximálisan teljesítették, úgyhogy sikerült egy egylabdás meccsé tennünk ezt a parázs hangulatú meccset, egy kis szerencsével pedig nyerhettünk is volna.

– Alapvetően nem volt gond a játékunkkal – nyilatkozta Kónya Levente, a KKC vezetőedzője. – A zóna az egész idényben kifogott rajtunk, jövőre majd készülnünk kell erre, de a csapat nagyot küzdött és a végén nehezen, de sikerült behúzni ezt a meccset. A játék nem biztos, hogy közönségcsalogató volt, de az izgalmak kárpótoltak mindenkit.

Kecskeméti KC–Tatai SE 58–56 (20–11, 20–12, 7–14, 11–19)

Kecskemét, női amatőr NB I. Zöld csoport, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Borgula György, Márkus Gábor.

KKC: Bibok 10, Tasi 19/3, Urbán 2, Fekete 9/3, Burján 16/3. Csere: Pettner 2, Kele, Virág, Horváth A., Viski, Magna. Vezetőedző: Kónya Levente.

Tatai: Biszák 12/6, Morcz 5/3, Horváth D. 25, Tóth 5, Czompó 2. Csere: Szabó 3, Koncsár 4, Varga.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában