röplabda

2021.04.22. 07:00

Nehéz, de sikeres éven vannak túl a kecskeméti női röplabdázók

A HÉP-Röpke SE negyedik helyen fejezte be a női NB II. felsőházi rájátszását, ahová az alapszakaszban nyújtott kitűnő teljesítményének köszönhetően jutott be.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

A kecskemétiek az alapszakaszban a második helyet szerezték meg a Keleti B csoportban, ezzel vívták ki a kecskeméti hölgyek a felsőházi rájátszást. A csapat végig jól teljesített az alapszakaszban, noha a körülmények nem feltétlen voltak ehhez adottak a járványhelyzetben.

– A szezonnak átalakuló csapattal vágtunk neki, különböző okok miatt többen is távoztak – tekintett még vissza a szezon elejére Kása Róbert, a HÉP-Röpke SE vezetőedzője. – A csapatépítést nyáron meg tudtuk oldani, egy olyan keret alakult ki, mellyel a felsőházat megcélozhatónak tartottuk. Ezeket a reményeket később be is váltották a lányok. Sikerült úgy alakítani a keretet, hogy a felnőtt- és az ificsapatot külön tudtuk választani, senki sem kapott kettős terhelést. Az esetek többségében azért közösen edzett a két csapat, ami mindenképpen előny volt a fiatalok számára, ameddig erre volt lehetőség…

Sajnos a különböző járványügyi korlátozások gyakorlatilag lehetetlenné tették számunkra az edzéseket,

ugyanis főleg iskolákkal álltunk mindig kapcsolatban, oda viszont nem tudtunk így bejutni már. Szeptember végéig a szabad­időközpontban edzettünk a strandröplabdapályákon, amit ezúton is köszönök az illetékeseknek, utána viszont volt egy jó másfél hónapos időszak, amikor úgy kellett meccseket játszanunk, hogy egyáltalán nem tudtunk közösen készülni. Évek óta jó a kapcsolatunk a Neumann János Egyetemmel, együttműködés keretében edzéseket is tartottunk az egyetemistáknak, így az volt a szerencsénk, hogy amíg nem zajlott a jelenléti oktatás, a csarnokot használhattuk, hála Járdi Ádám segítségének. Innentől legalább heti egy labdás, illetve egy kondiedzésünk volt, ami persze nagyon kevés volt még mindig ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki a csapatból – világított rá a nehézségekre Kása Róbert.

Az alapszakasz után jöhetett a rájátszás, ahol a Kispest, a BVSC és a Szeged volt a Röpke ellenfele.

Szoros mérkőzéseket ugyan tudtak játszani a kecskemétiek, de ez kevés volt ahhoz, hogy győzelmük is legyen, így a negyedik helyen fejezték be a bajnokságot.

– A játékosállomány több edzéssel sikeresebb lehetett volna a rájátszásban. Azt nem állítom, hogy akkor meg is nyertük volna a felsőházat, de hozhattunk volna mérkőzéseket, ebben biztos vagyok. Le a kalappal ettől függetlenül a lányok előtt, mert így is nagyon együtt volt a csapat, megmutatták, hogy szeretik ezt a sportágat, illetve egymásért és a klubért is tudnak küzdeni. Az edzés nélküli időszakban is mindenki igyekezett magát fizikálisan karbantartani, a meccseken nem ismertek elveszett labdát. Ellenfeleink jóval többet tudtak edzeni, így a körülmények ismeretében azt mondhatom, hogy becsülettel helytálltunk, a vereségek ellenére is – foglalta össze a rájátszást Kása Róbert.

Minden mérkőzésen lelkesen küzdött a Röpke
Fotó: Bús Csaba

A jövő biztató lehet a Röpke számára, hiszen adott egy jó képességű alapcsapat, illetve adott egy tehetséges, fiatal mag, melyből már nyártól meríthet a szakmai stáb.

– Az a szándékunk, hogy együtt tartsuk ezt a csapatot, ezt a lányoknak is elmondtam, ehhez megpróbálunk minden feltételt megteremteni. Bízom abban, hogy a járvány lecseng, normálisabb szezon következhet, de tanulva a mostani eseményekből, igyekszem olyan lehetőségeket is előre megteremteni, melyek zárlatok esetén is megoldást jelenthetnek számunkra. Az ificsapat tagjai nagyon jó alapanyagot képeznek, a kohézió megvan, szeretnek együtt játszani. Sokat fejlődtek ebben az évben, Csala Bernát és Gyurkó Sándor rengeteget dolgozott velük, a munkájuk egyértelműen látszik. Többen kilépnek az ifi korosztályból, rájuk mindenképpen szeretnék számítani a felnőtteknél. Van három-négy olyan fiatal is, akik szintén rászolgáltak arra teljesítményükkel, hogy meghívjuk őket a felnőttkeretbe. Szeretnék zárásként köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában támogatott minket, kiemelten Kecskemét Megyei Jogú Városnak, illetve a névadó szponzorunknak, a HÉP-nek, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy Kecskeméten női röplabdacsapat működhessen. A helyi médiának szintén köszönjük, hogy egész évben folyamatosan nyomon követték a csapattal kapcsolatos eseményeket. Azt ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a szurkolóink nem lehettek velünk a meccseken, várjuk vissza őket a következő szezonban – zárta gondolatait Kása Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában