LABDARÚGÁS

2021.04.04. 06:55

Károly Bálint örül a góljainak, de a csapat sikere a legfontosabb

Vasárnap 18 órakor a Szekszárdi UFC lesz a KTE-Hufbau ellenfele a Széktói Stadionban, továbbra is nézők nélkül, zárt kapuk mögött. Az NB III. Közép csoport 27. fordulójában az aktuális helyezések alapján egyértelműen a hazaiak a forduló zárómérkőzésének az esélyesei.

Nyitray András

Károly Bálint (fehérben) támadást indít és már a társakat keresi

Fotó: Bús Csaba

A lila-fehérek kitűnő formában várják a húsvéti fordulót a harmadosztályban, hiszen Gombos Zsolt együttese továbbra is az élen áll, előnyük a fordulót megelőzően öt pont az őket üldöző FC Dabassal szemben. Noha a tabella második feléhez tartozó Szekszárd célja elsősorban a bennmaradás kiharcolása idén, az éllovas ellen mindenki kettőzött erővel küzd, ezt már többször megtapasztalhatta idén is a KTE. Bár papírforma szerint kötelező mérkőzés következik a bajnokságban, a KTE játékosai pontosan tudják már, mennyire szívós ellenfél a Szekszárd, mely képes meglepetésekre is. Így volt ez ősszel is, amikor a sárga-­feketéket csak egy hosszabbításban szerzett góllal sikerült két vállra fektetni idegenben, gyakorlatilag a lefújást jelző sípszó pillanatában.

– Szerencsére nagyon jól kezdtük azt a mérkőzést, meg tudtuk szerezni a vezetést viszonylag gyorsan, csakhogy aztán a félidő végén egy szöglet után egyenlíteni tudott a Szekszárd. A második játékrészt nagy küzdelem jellemezte, de végül a hosszabbításban szerencsére meg tudtuk szerezni a győztes gólt, aminek köszönhetően három ponttal térhettünk haza – emlékezett vissza a két együttes tavaly őszi mérkőzésére a Kecskeméti TE első számú gólvágója, a hírös városi góllövőlistát tizenhat találattal vezető Károly Bálint.

Noha a Szekszárd három vereséggel kezdte az idei tavaszi szezont, a legutóbb két közvetlen riválisukat is legyőzték, ráadásul kapott gól nélkül tették ezt. A Tolna megyei rivális télen alaposan átalakult, többen távoztak a csapattól, többen érkeztek, illetve Turi Zsolt személyében egy harmadosztályban már komoly sikereket is elérő vezetőedző vette át a csapat irányítását, aki 2019-ben ezüstérmes volt a Szentlőrinccel. Könnyű megmérettetés ezúttal sem vár a lila-­fehérekre ennek tükrében, még hazai pályán sem.

– Egy igen szervezett ellenfélre számítok, hiszen a legutóbbi két mérkőzését megnyerte a Szekszárdi UFC. Tisztában vagyok azzal, hogy nehéz találkozó vár ránk, de bízom a csapatban, illetve abban is, hogy ismét nyerni tudunk. A tavalyi, Szekszárd elleni siker akkor nagy lökést adott nekünk, hiszen utána zsinórban három fontos meccset tudtunk megnyerni. Most is nagyon szeretnénk lendületben maradni, mert nehéz sorozat következik számunkra ezt követően, ugyanis egy héten belül három erős riválissal találkozunk majd. Erre azonban most még nem gondolunk, először a Szekszárdot kell legyőznünk hazai pályán – nyilatkozta a mérkőzés kapcsán lapunk kérdésére a gólerős támadó.

A tavaszt két döntetlennel kezdte a KTE-Hufbau, de ezt követően három győzelem következett, legutóbb Majoson nyertek 6–1-re a lila-fehérek. A kecskemétiek ezzel már tizennégy mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, amiből Károly Bálint is vastagon kivette a részét, hiszen tizenhat góljával vezeti a Közép csoport góllövőlistáját, emellett kiosztott nyolc gólpasszt is a társaknak. A KTE ügyeletes gólfelelőse bár természetesen nagyon szeret a kapuba találni, az első helyen továbbra is a csapat sikere áll a számára.

– Mi tagadás, az elején még egy kissé nehezen indult a tavasz, de most már minden jel arra vall, hogy végre újra jó úton haladunk.

Minden egyes győzelemmel magabiztosabbak vagyunk, ezt szeretnénk folytatni a szezon végéig. Én azzal a határozott céllal vágtam neki a tavasznak, hogy harcoljuk ki a bajnoki címet és a feljutást, kevesebbel nem is vagyok hajlandó beérni. Ami engem illet, szeretném minél jobb játékkal segíteni a csapatot. Sosem vagyok száz százalékig elégedett a teljesítményemmel, mindig van hova fejlődni, de hétről hétre megpróbálom a legjobb formámat és játékomat nyújtani – zárta a gondolatait Károly Bálint.

Károly Bálint (fehérben) támadást indít és már a társakat keresi
Fotó: Bús Csaba

Az e heti ellenfél a Szekszárd UFC

A Szekszárd a bajnokság alsó­házához tartozik, jelenleg a 16. helyről várják az éllovas Kecskemét elleni mérkőzést, de egyáltalán nincsenek rossz passzban. Bár az első három mérkőzésüket elveszítették, ezt követően zsinórban kétszer nyertek, a Vác és a Hódmező­vásárhely 1–0-s legyőzése ráa­dásul hatpontos csata volt mindkét esetben számukra. A KTE-Hufbau ősszel egy emlékezetes meccsen nyert a Szekszárd vendégeként, hiszen Gál Szabolcs a 94. percben lőtte a 2–1-es sikert jelentő találatot. A mérkőzést a járványhelyzet miatt ezúttal is zárt kapuk mögött rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában