kézilabda

2021.03.20. 17:02

Újra pályán a KNKSE

Több hét szünet után újra bajnoki mérkőzést játszik a Global Big Building Zrt. Kecskeméti NKSE. A női kézilabda NB I./B Keleti csoport tizedik fordulójában vasárnap 15 órakor az Orosháza látogat a Messzi István Sportcsarnokba.

Kovács Nóra

Az idén február 7-én játszotta az első tavaszi bajnokiját a Kecskeméti NKSE. Akkor a Ferencvárosi TC U-22 ellen 30–24-re győztek Varga József lányai. Azt követően a Vasas SC ellen szenvedtek tízgólos (21–31), a Tempo KSE ellen pedig egygólos vereséget (31–32). Utána következett egy, a kecskeméti klub háza táján mindenki számára szinte dermesztő kényszerszünet.

– Abszolút nem a tervek szerint sikerült a tavaszi rajt – nyilatkozta Varga József, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője.

– A Tempó KSE elleni mérkőzés meglehetősen kellemetlenül érintett minket, mit mondjak, az nem volt egy bekalkulált vereség, a Vasas SC elleni vereség ellenben várható volt, hiszen a fővárosi klub vezeti a bajnokságot. A mögöttünk álló négy hétben azonban mindenki otthon volt, tehát nem tudtunk együtt készülni. A hétvégi mérkőzéssel is az a problémám, hogy eleve több játékosom is van, aki nem áll rendelkezésre, illetve kétszer tíz nap karanténon vagyunk túl. Csütörtökön kezdtünk el újra együtt edzeni, a vasárnapi meccsig pedig lényegében csak pénteken és szombaton van lehetőségünk készülni. Ennek ellenére az ellenfél nem egyezett bele a mérkőzés halasztásába, pedig szerettük volna később játszani, amikorra megfelelően fel tudtunk volna készülni.

A Kecskemét az Oxxo Energy Orosházi NKC csapatát fogadja, mely 11 mérkőzéséből 5 találkozót megnyert, 1 döntetlen és 5 vereség mellett, 11 pontjával a tabella hetedik helyén áll a bajnokságban. A KNKSE három ponttal van lemaradva ellenfelétől. 11 meccséből 4-et nyert meg, 7 mérkőzés vereséggel zárult, így a 8 ponttal a tabella tizedik helyén áll.

– Az Orosháza ellen a lehetőségeinkhez képest megpróbálunk minél jobb eredményt elérni. Azonban figyelni kell, mert a belső játékosaik cseleznek és lőnek, valamint két stabil szélsőjük is van. Most megpróbáljuk összerakni fejben, hogy egyáltalán hogyan tudunk felállni ellenük akár támadásban, akár védekezésben – nyilatkozta a vezetőedző.

Lengyel Leonetta hatvankét gólt szerzett ebben az idényben
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik