Kosárlabda

2021.03.18. 08:31

Továbbra is harcban a felsőházi rájátszásért a Baja

Szerda este a férfi kosárlabda NB I./B Piros csoport 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Bajai Bácska FKE hazai pályán fogadta a Budapest Honvéd SE gárdáját. A Baja 15 ponttal nyerte a mérkőzést.

Kovács Nóra

Fotó: Pulai Zsóka

A Honvéd ellen Cservék Csaba nem számíthatott Vukcsevics Milosra, aki a hétévégén a Salgótarján ellen szenvedett részleges vádliizomszakadást.

Szoros volt az első negyed, négy pontnál nagyobb előnyre nem tudott egyik csapat sem szert tenni. Hol a hazaiak, hol a vendégek voltak előnyben. A tízedik percben 26–25-re vezetett a Baja.

A második etapot jobban indították a hazaiak és öt ponttal léptek meg (32–27). A negyedik percben Bea egyenlített (34–34), majd a vezetést is átvette a Honvéd, Goldring Gergő triplája után viszont ismét a Bácska vezetett. A 17. percig 43–37-re léptek meg,

a 19. percben pedig már kétszámjegyű volt a különbség a csapatok között.

Szentirmai büntetői zárták a negyedet, 56–47 volt az állás a nagyszünetben. A félidő végén a Baja játékosa, Jakab Péter bokasérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a játékot.

A fordulás után Goldring Bence és Pongó volt eredményes (60–47). A 24. percig hét pontra zárkózott a Honvéd 60–53. A két Goldring és Pongó Martin vezérletével távolodott a hazai klub. A negyed végén 79–65-re vezetett a Bácska. A záró etapban kilenc pontnál közelebb nem tudott zárkózni az ellenfél, Ágfalvi és Goldring révén pedig 15 pontra növelte a fórt a Baja. A hazaiak 95–80-ra nyerték meg a mérkőzést, ezzel továbbra is esélyük van a felsőházi rájátszásba jutásra.

– Örülök neki, hogy ott folytattuk a mérkőzést, ahol vasárnap abbahagytuk – nyilatkozta Cservék Csaba, a Bajai Bácska FKE vezetőedzője. – Jó védekezésünk mellett, eredményes volt a támadójátékunk is. Sajnos más is ismétlődött, van egy újabb sérültünk. A második félidőben emiatt nem estünk össze, a csapat megmutatta tartását. Egy jó szerkezetű Honvédot sikerült ilyen arányban megvernünk – zárta gondolatait a vezetőedző.

– Gratulálok a Bácskának. Csaba nagyszerűen felkészítette az amúgy is jó formában lévő csapatát – mondta Puskás Artúr, a Budapest Honvéd vezetőedzője. – A Baja túl tudott lépni centerük elvesztésén és ma Jakab Péter is kiszállt egy szerencsétlen mozdulatot követően. Vezérei nélkül is abszolút dominálta ezt a mérkőzést a hazai csapat. Mentálisan nagyon mélyen vagyunk, az okát még én sem tudom. Rendet kell raknom a fejekben. Szombaton jön a kirobbanó formában lévő MAFC, majd megyünk a TF-hez. Nyilván a rájátszásba jutásunk egy nagy eredmény, ezt kevesen várták tőlünk. Úgy gondolom, hogyha egy győztes kultúrát akarunk kialakítani, akkor egy ilyen vereség fölött nem lehet elsiklani. Nem azért, mert Bajára győzni járnak a csapatok. Sokkal jobb képet kellett volna mutatnunk. Ez volt az első olyan meccsünk a szezonban, amikor közünk nem volt a játékhoz. Dolgozunk tovább – tette hozzá.

Fotó: Pulai Zsóka

Bajai Bácska FKE–Budapest Honvéd SE 95–80 (26–25, 30–22, 23–18, 16–15)

Baja, Férfi NB I./B Piros csoport, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Nyilas István, Varga Zoltán, Mintál Csaba

Baja: Nagy 10/3, Goldring B. 9, Pongó 18/9, Goldring G. 20/3, Jakab 20/15. Csere: Ágfalvi 14/6, Fehér 2, Weidinger 2, Weiner, Szatmári S.. Vezetőedző: Cservék Csaba.

Honvéd: Kopácsi 11/3, Kovács 2, Tanoh 8, Pintér, Stefán 16/3. Csere: Takács 15/9, Tichov 5/3, Bea 9/3, Szentirmai 6, Szatmári Zs. 4, Kármán 4, Béres. Vezetőedző: Puskás Artúr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában