kézilabda

2021.03.21. 16:47

Nagy csatában elvitte a pontokat az Orosháza

A tizenkét csapatos mezőnyben, a 11. ponttal a 7. helyen tanyázó Orosházát fogadta a 10. Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I./B Keleti csoportjában. A mérkőzést 12–13-as első félidő után 27–26 arányban a vendégcsapat nyerte.

Vincze Miklós

Fotó: shutterstock.com

A hosszú bajnoki szünetet és az azt követő kényszerkarantént követően nem a legjobb kilátásokkal készült a Kecskeméti NKSE az Orosháza elleni hazai mérkőzésre, hiszen Varga József vezetőedzőnek mindössze három napja volt arra, hogy a találkozóra felkészítse a lányait. Formába hozásról tehát szó sem lehetett. Ehhez képest a kecskeméti hölgyek nagy szívvel, az utolsó pillanatig kiélezett, szoros mérkőzést vívtak a Békés-megyeiekkel.

Az első félidő derekára négygólos előnyre is szert tett a hazai gárda, ám aztán a vendégek fokozatosan ledolgozták a hátrányt, és félidőre 13–12-es vendégvezetéssel vonultak a csapatok. A szünet után továbbra is kiélezett küzdelem folyt a pályán. A hazaiak a 47. percben megléptek két góllal, Borbély Márta zsinórban szerzett három góljának köszönhetően. Ezután azonban átvette a vezetést a vendégcsapat és hazai szemszögből a legrosszabbkor, az 56. percben léptek meg három góllal. Ezt követően mindent elkövettek a hazaiak az egalizálás érdekében, egyenlíteni azonban már nem sikerült.

A Kecskeméti NKSE legközelebb jövő vasárnap lép pályára, akkor 16 órai kezdettel a Kispestet fogadják, majd kedden a Vasas vendégei lesznek.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában