asztalitenisz

2021.02.09. 19:20

Helytállt a Spartacus

Férfi NB II.-es csapatbajnoki mérkőzést vívott Békésen a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csapata, a 8. forduló keretében álltak asztalhoz a csapatok.

Vincze Miklós

Polónyi Nóra (jobbról a második) négy meccset játszott

Forrás: Petőfi Népe

A találkozónak a játékosállományát tekintve erősebb Békés volt az esélyese, a kecskemétiek a tisztes helytállás reményében utaztak, és azzal az elhatározással, hogy igyekeznek felszabadultan játszani. Nos, a papírforma is beigazolódott, hiszen a Békés nyert, de a kecskeméti célok is, hiszen a vesztes meccseken is szoros játszmákat kikényszerítve becsülettel helytálltak a hírös városiak.

A párosok meccse a vártnál szorosabban alakult, közel volt a győzelemhez a vendég páros, ám végül a békésieknek sikerült nyerni, 2/0.

Az első körben Polónyi Nóra okozott meglepetést, Balogh Ágnes ellen döntő szettben tudott nyerni. Polónyi Nóra először győzte el nagyon jó játékkal Baloghot. Ezután Füle magabiztosan nyert, 4/2.

A második körben – hasonlóan az elsőhöz – szoros szetteket játszva mindig a békésiek győztek. Az egyetlen kivétel Jádi győzelme Vizsnyai ellen, minden szett nagyon szoros volt, de ezúttal Jádinak sikerült nyernie, 7/3.

A harmadik körben Füle nagy csatában verte Roszikot, Jádi felülkerekedett Baloghon. Polónyi szettet tudott nyerni Bidermann ellen, Gyetvai szoros meccsen szenvedett vereséget, 9/5.

A negyedik körben nem sikerült mérkőzést nyerni a kecskemétieknek, Jádi és Polónyi két döntő szettet veszített el, ezzel a Békés nyerte meg a mérkőzést 13/5-re.

Polónyi Nóra (jobbról a második) négy meccset játszott
Fotó: Petőfi Népe

A Békési TE csapatának győztesei: Bidermann Dániel 4/4, Roszik Bence 4/3, Balogh Ágnes Kyra 4/2, Vizsnyai Dávid 4/2. Párosok: Balogh–Bidermann 1/1, Roszik–Vizsnyai 1/1.

A kecskeméti csapat győztesei: Jádi 4/2, Füle 4/2, Polónyi 4/1, Gyetvai 4/0. Párosok: Jádi–Gyetvai 1/0, Füle–Polónyi 1/0.

A mérkőzés végeredménye nem tükrözi, hogy az asztaloknál mekkora küzdelem alakult ki – értékelte a találkozót Fodor Miklós, a kecskemétiek vezetőedzője.

– A fiataljaink küzdöttek, és amikor lehetőség volt, nyertek. Polónyi Nóra győzelme Balogh Ágnes felett igazán kiemelkedő eredmény, Jádi Dominik nagyon jó versenyzést mutatott be a mai napon, közel volt ahhoz, hogy 3 mérkőzést nyerjen. Füle Kata, a csapatunk első játékosa veresége Baloghtól számomra meglepetés. Gratulálok a békési csapatnak a győzelemhez, hazai pályán szeretnénk komolyabb ellenfél lenni a végeredmény tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában