Labdarúgás

2021.02.19. 14:31

Egy játékos távozik, egy érkezik a KTE-hez

A téli átigazolási időszakban az NB III. Közép csoportjában éllovas KTE HUFBAU csapatánál nem számoltak ugyan téli távozóval, ugyanakkor egy olyan megkeresés érkezett a klub fiatal támadója, Szalai József irányába, amely mind a játékos, mind az egyesület számára szakmai elismerésnek és sikernek számít. Az érdeklődés kitartónak és komolynak bizonyult, így Szalai József távozik a klubtól, az NB I.-be igyekvő Vasas szerződtette.

Vincze Miklós

Tóth Ákos, az egyesület sportigazgatója elmondta, hogy a transzfer kapcsán az egyik szemük sír, a másik nevet, hiszen bár a fiatal támadó kifejezetten gyorsan berobbant a felnőttek közé, ez a feljebb lépés Szalai József és a KTE számára is egy hatalmas siker. Ugyanakkor a két klub megállapodásában az is szerepel, hogy amennyiben a jövőben Szalai Józsefet kölcsönben szeretné tovább építeni a Vasas, akkor akár Kecskemétre is visszatérhet.

.

Nem csak távozóról számolhattak be a héten a KTE HUFBAU háza tájáról, hanem érkezőről is. Koszó Balázs és Nagy István érkezése után tovább bővültek Gombos Zsolt variációs lehetőségei, ugyanis Kotroczó Péter személyében egy fiatal balhátvéd is érkezett a klub keretébe. Kotroczó Péter az SC Hírös-Ép és akadémiánk növendéke is volt, mielőtt 2015-ben a Ferencváros igazolta volna le. A zöld-fehéreknél három és fél szezont húzott le, ezt egy egyéves kitérő szakította meg, melyet a Honvéd-MFA kötelékében töltött. A 17 esztendős balhátvéd elsősorban az U19-es csapatban juthat még lehetőséghez, de végig a felnőttekkel dolgozott a téli felkészülés során, a Kerekegyháza és a Szeged ellen a kapuba is betalált egy-egy alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában