kézilabda / galériával

2021.02.08. 21:40

Döntetlent hozott Majsán az örökrangadó

A Kiskunmajsa a Kalocsát fogadta a hétvégén a női megyei első osztályú bajnokságban. A nagy küzdelmet hozó találkozó döntetlenre végződött.

Tapodi Kálmán

Fotó:

„A Covid árnyékában is veletek vagyunk!” – üzent hatalmas transzparensen a hazai B-közép, a Kiskun Légió, akiknek rigmusai ezúttal csak a hangszórókon csendültek fel a megyei női kézilabda bajnokság presztízsmeccsén. A zárt kapus találkozón nem vívhatott hangpárbajt a megyei bajnokság két legaktívabb szurkolótábora sem, a lelátókon csak az általános iskolások által rajzolt portrék foglalhattak helyet.

A Kalocsa–Majsa összecsapások helyezéstől függetlenül, mindig rangadónak számítanak, de az utóbbi időben jobbára a paprikavárosiak örülhettek. A bajnokság januári folytatásában mindkét csapat kisebb gödörbe került; a Kalocsa otthon kapott ki a Mizsétől, a majsaiak pedig egy pontot gyűjtöttek a három meccsükön.

– Nem megyünk feltett kézzel a pályára, de amit várok most is, az nem a győzelem, hanem a szép játék! – nyilatkozta a majsai meccs előtt Dávidházi Sándor, a vendégek mestere. A hazaiaknál több hiányzó nehezítette a helyzetet, így mindössze három mezőnyjátékost tudott cserélni Komáromi Tibor.

Az ötödik percben már a harmadik büntetőjüket lőhették a hazaiak, amik közül kettőt elhibázták, de a másodiknál a kipattanó labdát értékesítette Tabajdi Berta. A túloldalon viszont

Alföldi Babett mindkét hétméteresét bevágta,

így a 11. percben 5–3 volt a vendégek javára. A kalocsaiak előnye a 18. percben már háromgólos volt, de a hazaiak rendre felzárkóztak (7–8). A 24. percben egy sajnálatos sérülés miatt állt a játék. Az addig jól teljesítő Facskó Petra lépett ki a falból a majsai átlövőre, Kertész-Farkas Inezre, akinek keze véletlenül arcon találta a kalocsai játékost, így ő nem tudta folytatni a játékot.

Mérkőzés utáni információink szerint az orra tört el a kalocsaiak egyik legjobbjának.

A közjáték után Molnár Mónika és Tabajdi góljával egyenlítettek a majsaiak (10–10), de Várszegi Daniella góljára nem volt idejük válaszolni, így minimális kalocsai előnnyel zárult a játékrész.

A szünet után még kettőt tettek hozzá előnyükhöz a vendégek (10–13), majd egy négy gólos hazai rohanás következett. 2–1 után másodszor volt a majsaiaknál az előny (14–13). Az első félidőben többet hibázó hazai átlövő, Varga Zsanett teljesítménye is feljavult, a majsai kapuban pedig

Abonyi Boglárka fontos védéseket mutatott be.

A küzdelembe bosszantó technikai hibák is becsúsztak, miközben az edzők időkérésekkel igyekeztek felrázni csapataikat. Tíz perccel a vége előtt 20-17 volt a Majsa javára, ám Várszegi és Doszpod Adrienn révén ismét döntetlenre módosult az állás. Az utolsó két perc 22–20-as majsai vezetéssel indult, de Horváth Fanni szemfülessége révén egyenlített a Kalocsa.

Komáromi Tibor, a Kiskunmajsa edzője: – Ha a találkozó előtt azt mondják nekem, hogy döntetlent érünk el a kalocsaiak ellen, akiket a két évvel ezelőtti négyes döntő óta megszorítani sem tudtunk, elfogadtam volna a pontosztozkodást. Most azonban, ahogy láttam küzdeni a lányokat, így már picit savanyú a szőlő. Kipróbáltunk új dolgokat, mint például a nyitott védekezést, ami ránk nem jellemző, de ezzel sikerült egy kicsit megzavarnunk az ellenfelet. Ebben a meccsben benne volt a győzelem.

Dávidházi Sándor, a Kalocsa edzője: – Egy jó szenvedős mérkőzésen sikerült egy döntetlent kiharcolnunk. Facskó Petra kiválása lélektanilag nagyon visszavetette a lányokat. Két góllal vezettünk a sérülésekor, de a szünetben is mindenki vele foglalkozott, mert akkor ért ide a mentő. A mérkőzésen nem erre számítottam, a lányok megint minden mással foglalkoztak, csak nem a kézilabdával és a játékkal, ami engem mérhetetlenül elszomorít.

Kiskunmajsai KC – Kalocsai KC 22–22 (10–11)

Kiskunmajsa, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Héjja, Kónya.

Kiskunmajsa: Terbe – Tarjányi 1, Varga 8/5, Farkas 2, Molnár 4, Kertész-Farkas 1, Kanyik 1. Csere: Abonyi (k), Nagy (k), Garas (k), Tabajdi 5/2, Nyári, Pajlovics. Edző: Komáromi Tibor.

Kalocsa: Holló – Czuczu, Doszpod 5, Horváth F. 3, Facskó 2, Alföldi 4/2, Bors. Csere: Ilyés (k), Várszegi 7/1, Kovács, Tóth 1, Szabadi, Horváth G., Halász. Edző: Dávidházi Sándor.

Hétméteresek: 10/8, ill. 7/4. Kiállítások: 16, ill. 14 perc.

Az eredmény alakulása: 11.p.: 3-5, 21.p.: 7-8, 27.p.: 9-10, 34.p.: 10-13, 37.p.: 14-13, 46.p.: 18-16, 50.p.: 20-17, 54.p.: 20-20, 57.p.: 22-20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában