Röplabda

2021.02.02. 13:05

A felsőházban folytatja a rájátszást a HÉP-Röpke

Szombaton és vasárnap a női röplabda NB II. Keleti B csoport alapszakaszának utolsó találkozóit játszották röplabdás lányaink a Kocsis Pál Szakközépiskola sportcsarnokában. Bár a Szeged ellen négy szettben vereséget szenvedtek, másnap szettveszteség nélkül győztek a Salgótarján ellen.

Kovács Nóra

Lehoczki Kornélia szerez pontot a szegediek ellen

Fotó: Bús Csaba

Szombaton a listavezető Vidux-Szegedi RSE ellen lépett pályára a Röpke. Nagyon szorosan alakult a találkozó. Az első szettben a Kecskemét bizonyult jobbnak, 25–23-ra hozták a játszmát. A második játékrészben fordított a Szeged, 19–25-re nyerték az etapot. A harmadik és negyedik játszmában is maradt a fej fej melletti küzdelem, azonban a Szeged, csakúgy, mint a második szettet, hatpontos különbséggel megnyerve lezárta az összecsapást.

HÉP Röpke SE–Vidux-Szegedi RSE 1–3 (25–23, 19–25, 19–25, 19–25)

– A Kecskemét teljesen máshogy játszott, mint a legutóbbi találkozónkon – nyilatkozta Tátrai Sándor, a szegediek vezetőedzője. – Nagyon dinamikusan, erősen. Szerencsénkre a mérkőzés elejét követően a Kecskemét sokat rontott a szervákban, ami a mi javunkra vált. A két szélső ütő nagyon eredményesen ütött a mérkőzés során, melyhez át kellett szerveznünk a blokkunkat.

Vasárnap, az alapszakasz utolsó bajnoki találkozóján a tabella utolsó helyén álló SBTC gárdáját fogadta a hírös városi csapat. Jól játszott az ellenfél, bár a Röpke vezetett öt ponttal is, sikerült felzárkózniuk (14–12). Ekkorra viszont el is fáradtak a vendégek, 25–16-ra nyerte a szettet a hazai csapat. A második és a harmadik etapot nagyon simán hozta a Kecskemét, amely három–nullás szettarányú győzelmet aratott.

HÉP Röpke SE–SBTC 3–0 (25–16, 25–7, 25–9)

– Tizenöt év után van újra röplabdacsapata Salgótarjánnak – nyilatkozta Rákos Szabolcs, az SBTC vezetőedzője. – Heti egyszer van lehetőségünk edzeni, egy hosszabb időt ki is kellett hagyni teremhiány miatt. Magával a bajnokság eddigi szakaszával elégedett vagyok, mert a lányoknak meg kellett tanulniuk a rendszert, szokni a mérkőzéseket, edzéseket, meg kellett ismerniük egymást, mivel különböző helyekről jöttek. A mai mérkőzéssel egyáltalán nem vagyok elégedett, mivel egy szettig tudtunk csak meccsben lenni a helyi csapat ellen. A többiben a lányok fejben nem voltak a pályán. Ez nálunk most még gyakran előjön. Egyrészt a meccsrutin hiánya, másrészt a kevés edzés miatt. Ezt megpróbáljuk kiküszöbölni, mert ennek a csapatnak az lesz az igazi arca, és a következő szezonokban úgy tudunk eredményesek lenni, ha ezeket a hatalmas mentális szüneteket ki tudjuk küszöbölni.

– Fáradtan, de fegyelmezetten játszottunk, ennek az eredménye a 3 pont – mondta Selmeczy Vanda, a Röpke SE csapatkapitánya. – Nehéz fél év van mögöttünk, de úgy gondolom, hogy a körülményekhez képest mindent, amit tudtunk, kihoztunk az alapszakaszból. Nem vagyunk már gyerekek, nem most kezdtünk röplabdázni, így az a szerencsénk, hogyha nem is tudtunk annyit edzeni, de sikerült elővenni a rutinunkat, illetve azt a tudást, amit a nevelő edzőinktől elsajátítottunk. Reménykedünk benne, hogy lesz lehetőségünk többet együtt lenni, és készülni az elkövetkezendő mérkőzésekre, illetve dolgozhatunk egy kicsit a csapatkohézión, ami minimum annyira fontos, mint a tudásunk, ha nem fontosabb.

– Egyértelmű volt, hogy ezt a mérkőzést meg kell nyernünk – nyilatkozta Kása Róbert, a Röpke vezetőedzője. – Nagyon sok új játékosunk lett az idei szezonban. Fontos volt, hogy ebben az időszakban csapatként összeszokjanak. Az edzések szempontjából kevés lehetőségünk volt, és a bajnokságban is volt változás. A szolnoki 3–2-es idegenbeli győzelmünk döntötte el igazából, hogy mi jutunk a Szeged mellett a felsőházba. Ahhoz, hogy még jobban tudjunk játszani, szükségünk van az edzések számára. Két hét szünet következik a bajnokságban, így remélem, minél többet tudunk edzeni és be tudunk gyakorolni egy-egy új variációt.

Lehoczki Kornélia szerez pontot a szegediek ellen
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában