kézilabda

2021.01.16. 13:54

Vancsics János vezérletével győzni tudott Szegeden a Mizse KC

Péntek este Szegeden vívott Liga Kupa mérkőzést az NB I/B-s bajnoki rajtra készülő Mizse KC a kupasorozat H jelű csoportjában. Az elmúlt héten Lajosmizsén ugyanebben a párosításban a szegediek győztek, Avar György csapatának azonban sikerült visszavágnia a hazai vereségért.

Vincze Miklós

Vancsics János (labdával) nyolc gólt szerzett a Békés elleni bajnoki találkozón

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A meccs kezdetekor a hazaiak szerezték meg a vezetést, ezt követően pedig fej fej mellett haladtak a csapatok a 12. percig, amikor is a mizsei Bán alakította 4–4-re az állást. A szegedi Kura két találatával kétgólos előnyre tett szert a Szeged (6–4), ezt követte egy majdnem hat perces gólcsend, amit Vancsics tört meg, majd egészen az első félidő zárásáig hol ez, hol az a gárda vezetett egy góllal, ám meglépni egyik sem tudott. A félidő előtt aztán újra a nagy kedvvel játszó és megállíthatatlan Vancsics talált a hálóba – akinek az első félidőben ez már a hetedik gólja volt –, ennek köszönhetően pedig 11–12-es állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején a hazai Tőkés egyenlített, erre Petrik-Varga és Vancsics válaszolt, így először tett szert kétgólos előnyre a Mizse KC. A 35. percre kiegyenlítettek a szegedi fiatalok, Petrik-Varga és Bujdosó góljaival azonban ismét meglépett a vendégcsapat. Kiss Attila 40. percben szerzett találatával először nőtt háromra Avar György csapatának előnye. Egyre jobban mutatott a vendégek szempontjából ez a mérkőzés.

A 46. percben Polyák góljával ötre nőtt a mizsei előny (19–24), és amikor 20–25-ös állásnál Imregi is betalált,

már nem látszott elérhetetlen álomnak a vendégsiker.

Nem is lett az, Kárpáti Krisztián tanítványai ugyan még egyszer visszadolgozták magukat háromgólos hátrányra – Csíki alakította 24–27-re az állást az 54. percben –, a Mizse KC innen már nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából, hat góllal léptek meg. Az 58. percben Tóth Tamás alakította 25–31-re az állást, így aztán a két utolsó szegedi gól már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. Értékes és megérdemelt győzelmet aratott a Mizse KC az ellen a Szeged ellen, amelynek a kispadján jószerével alig férnek el az erőtől duzzadó, bizonyításra váró, tehetséges fiatalok.

Pick Szeged U-23 – Mizse KC 27–31 (11–12)

Szeged, Liga Kupa mérkőzés, H csoport, zárt kapus, vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József.

A szegedi gólszerzők: Kovács Á. 6, Csíki 3, Vetési 3, Csókás 3, Tőkés 3, Lőrincz 2, Tóth J. 2, Kurai 2, Hegedűs 1, Pál 1, Csányi 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.

A Mizse KC gólszerzői: Vancsics 9, Petrik-Varga 4, Polyák 4, Imregi 3, Bán 2, Bujdosó 2, Kiss A. 2, Hollós 2, Tóth Tamás 1, Scheuring 1, Horváth Viktor 1. Edző: Avar György.

Kiállítások: 10 illetve 12 perc.

Hétméteresek: 2/1 illetve 8/6.

Borítóképünk arhív felvétel.

Vancsics János nyolc gólt szerzett a Békés elleni bajnoki találkozón 2019-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában