kézilabda / galériával

2021.01.31. 16:02

Továbbra is hibátlan a Nemesnádudvar

Végig kiegyensúlyozott, szoros mérkőzésen a Nemesnádudvar a hajrában győzte le a kiskőrösi NKSZSE csapatát a Bács-Kiskun megyei női első osztályú bajnokságban.

Vincze Miklós

A forduló előtt a 4. helyen tanyázó Kiskőrösi NKSZSE a százszázalékos Nemesnádudvar csapatát fogadta a Bács-Kiskun megyei női bajnokságban, az első tavaszi fordulóban. A fogalmazás ugyanakkor nem pontos, mert bár hivatalosan a Kiskőrös volt a pályaválasztó, a mérkőzést végül mégis Nemesnádudvaron játszották.

– Kénytelenek voltunk feladni a pályaválasztói jogot, Kiskőrösön ugyanis nem játszhatunk – nyilatkozta Czérna János, a kiskőrösi csapat vezetőedzője. – Meglehetősen mostoha sorsú társaság a miénk mostanában, mi vagyunk ugyanis az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik nem csak hogy meccset nem tud vívni hazai pályán, hanem edzeni sem. Így aztán kénytelenek vagyunk Hajósra járni edzeni. Mondanom sem kell, hogy ez felettébb megnehezíti a dolgunkat, hiszen ez a helybélieknek kétszer negyven kilométerest utat jelent edzés előtt és után, aki pedig nem kiskőrösi, annak még akár hosszabbat is. Emiatt aztán nem is tudunk megfelelő mennyiségű edzést tartani. A mérkőzésekről nem is beszélve. A következő, a Kiskunhalas elleni hazai bajnokinkat Izsákon, a Miklós KC ellenit pedig Kunszentmiklóson leszünk kénytelenek lejátszani.

Ehhez képest igyekeznek tőlük telhetően maximálisan helytállni, amint azt bizonyította a nemesnádudvari rangadó is. Az eredmény alakulása tekintetében teljesen kiegyenlített játékot hozott az első félidő, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, így 20–19-es nádudvari vezetéssel vonultak pihenőre. A második játékrészben sem változott a játék képe, végig egyenrangú partnere volt a Kiskőrös a Nemesnádudvarnak. A kiskőrösieknél Torgyik Rita volt a fő gólgyáros, ő a lefújásig tizennégy találatot szerzett, a hazaiaknál Petrich Dorina volt az, aki ezúttal magára vállalta a gólfelelős szerepét, tíz találattal. A hajrában aztán felülkerekedett a nemesnádudvari hölgykoszorú és 38–35 arányban megnyerte a mérkőzést, tehát maradt továbbra is száz százalékos.

– Végig kiegyenlített, szoros meccset tudtunk játszani a listavezetővel, így csak dicsérni tudtam a játékosaimat a mérkőzés után – nyilatkozta Czérna János, a kiskőrösiek vezetőedzője. – Természetesen apró hibákat elkövettünk, de óriási dolog, hogy a száz százalékos éllovassal szemben végig versenyben tudtunk lenni, és nagy küzdelemre tudtuk őket kényszeríteni. Az egész csapat sikere ez a szoros eredmény, kiemelkedik ugyanakkor Torgyik Rita teljesítménye, aki tizennégy gólt szerzett, de Schiszler Hanna is alaposan kitett magáért, hasznosan játszott és hat gólt is szerzett, Markó-Czérna pedig a védezekés összefogásával tűnt ki.

– A két pontot ugyan sikerült megszereznünk ezen a hivatalosan idegenbeli mérkőzésen, ugyanakkor azt kell mondanom, hogy ez ma nem a mi napunk volt – értékelt Tamasi Edit, a nemesnádudvariak vezetőedzője. – Szinte végig, az egész hatvan perc alatt meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott a csapatom. Nem tudtuk a szokásos tempónkat diktálni. Annak az egynek örülök, hogy az akarással nem volt probléma. No meg a győzelemnek. Egyszóval sok hibát elkövettünk, de a lényeg az, hogy ha görcsösen is játszottunk, sikerült megnyernünk a találkozót.

A Nemesnádudvar a jövő héten a Miklós KC-val játszik hazai pályán rangadót, a Kiskőrös pedig pályaválasztóként a Ksksunhalasi UKSC-t fogadja, ezúttal sem otthon, hanem Izsákon.

Kiskőrösi NKSZSE–Nemesnádudvari NKSZE 35–38 (19–20)

Nemesnádudvar, zárt kapus mérkőzés, vezette: Nemes Zsófia, Papp Tibor.

A kiskőrösi gólszerzők: Torgyik 14, Schiszler 6, Kun-Szabó 4, Mokos 3, Kovrig-Szabó 2, Varga 2, Zsubori 2, Borbényi 1, Markó-Czérna 1. Vezetőedző: Czérna János.

A nemesnádudvari gólszerzők: Petrich Dorina 10, Fridrich 6, Klein 4, Klein Simon Zs. 4, Simon. 3, Vinter 3, Petrich Daniella 2, Juhász 2, Vörös 2,Kovács 2. Vezetőedző: Tamasi Edit

Hétméteresek: 11/9 illetve 6/6.

Kiállítások: 14 perc illetve 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában