Kézilabda

2021.01.23. 12:29

Szinte végig vezetve győzött a Szeged

Péntek este a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda csapata a Liga kupa harmadik fordulójában a Pick Szeged U22-es csapata ellenlépett pályára idegenben. 27–23-as vereséget szenvedett a Kecskemét.

Kovács Nóra

Forrás: shutterstock.com

A harmadik percig várni kellett az első gólig, melyet végül Berkes találatával szerzett a Kecskemét. Hegedűs egyenlített. A hatodik percben pedig 4–2-es előnyre tett szert a Pik Szeged. Bíró Balázs vezérletével a kilencedik percre egyenlített a KTE-Piroska Szörp, majd át is vette a vezetést. A játékrész feléig fej-fej mellett haladt a két csapat. A 19. percre 9–7-re lépett meg a hazai csapat. Ekkor időt kért Bencze József. A hátralévő kilenc percben azonban csak két gólt szereztek a vendégek. 12–9 volt az állás a félidőben.

A fordulást követően sem változott a játék képe. Szilágyi góljával négy egység lett a hazaiak fórja. A 34. percig felváltva este a találatok. Jól védekeztek a folytatásban a vendégek, a negyvenedik percig 19–14-re nőtt a Szeged előnye. Ekkor azonban beragadtak a hazaiak, hat percig nem szereztek találatót. 19–16-ra zárkózott a KTE. Időt kért Kárpáti Krisztián. A 48. percig sorozatban három gólt is jegyzett az ellenfél 22–16. Az 57. percig felváltva este a gólok 26–20. Mazák és Tóth találataival három egységig zárkózott a Kecskemét. A véghajrában még Szilágyi növelte a hazaiak előnyét. 27–23-ra győzött a Pick Szeged U22-es csapata.

– Egy hasznos mérkőzésen vagyunk túl – nyilatkozta Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged vezetőedzője – A Kecskemét jó játékerőt képvisel a másodosztályban. Nyilván a Liga kupa arra szolgál, hogy az NB I/B-s küzdelmekre felkészüljünk. Minket is sokat sújtott a Covid és most kezd megint formálódni ez a fiatal csapat. A kiváló kapusteljesítmény és a jó védekezés miatt tudtuk megverni a Kecskemétet. Nyilván az eredmény ránk nézve egy kicsit hízelgő és csalóka. Ennél a KTE jelentősebben több energiát tud mozgósítani, ha éles mérkőzésben leszünk.

Pick Szeged – KTE-Piroska Szörp 27–23 (12–9)

Szeged, Liga Kupa H csoport, 3. forduló

Játékvezetők: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

Pick Szeged: Vetési 2, Tóth 1, Kurai 1, Rea 6, Szilágyi 6, Kovács 3, Csókás 1, Hegedűs 5, Tőkés 2.

Vezetőedző: Kárpáti Krisztián

KTE-Piroska Szörp: Tóth 6, Bíró 3, Horváth 1, Füstös 1, Országh 5, Kátai 1, Berkes 3, Mazák 2, Szrnka 1.

Vezetőedző: Bencze József

Kiállítás: 2 perc illetve 8 perc

7 méteres 7/6 illetve 1/1

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában