Röplabda / galériával frissítve

2021.01.16. 21:58

Szettveszteség nélkül győzött a Röpke

Szombat este a HÉP-Röpke SE a Kistext csapatát fogadta a Kocsis Pál Szakközépiskolában. A múlt heti idegenbeli meccs után hazai pályán is 3-0-ás győzelmet aratott a Kecskemét úgy, hogy még egy óra sem kellett a hazaiaknak a sikerhez.

Kovács Nóra

Fotó: BUS CSABA

Jól indította a találkozót a Röpke, rögtön három–nullával kezdődött a meccs, majd szépített a Kistext. 7-3 után azonban beragadtak a vendégek, és hiába kért időt Takács Dóra a 11 pontos hátrányban, 17-4-nél szépített a fővárosi klub. A folytatásban 19-5, majd 23-6 volt az állás, végül 25-7-re hozta az etapot a Kecskemét.

A második szettben bár szintén jobban kezdtek a hazaiak, 3-3-nál egyenlített a Kistext. 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor fordított az ellenfél, majd meglépett három ponttal. 11-14-es hátrányban Kása Róbert is időt kért, ezzel pedig egységre fel is zárkózott a Röpke. Ezt követően 18-18-ra egyenlítettek, majd ismét két pontos fórra tettek szert a vendégek. 21-20-nál átvette a vezetést a Kecskemét, és 25-22-re megnyerte a második játékrészt.

A harmadik szett nagyon simán alakult a mieink számára. 3-2 után ismét hiba esett a szervafogadásokba. 11-2-es hátrányban kért időt Takács Dóra, majd rögtön két pontot is szereztek, de a folytatásban már csak a Röpke SE gyűjtött pontokat. 25-4-re hozta a szettet a Kecskemét, 3-0-ra pedig a mérkőzést.

HÉP Röpke SE – Kistext 3:0 (25:7; 25:22; 25:4)

HÉP-Röpke SE: Halla, Kenderes, Selmeczi, Barabás, Fekete, Kádár, Lehoczki, Pintér, Páli. Liberók: Korpácsi, Szabó Cs. Vezetőedző: Kása Róbert.

Kistext: Madaras, Galambos, Jung, Veress, Kovács, Ostorics, Varga. Liberók: Bor, Heinz. Vezetőedző: Takács Dóra Adrienn.

– Érdemi játék nem alakult ki a két csapat között, akkora volt a tudáskülönbség, természetesen a győzelem elvárt volt és gratulálok, hogy ez sikerült, a második játszmába elég rendesen belealudtunk, a végén persze kijött a csapatok közötti különbség – értékelt Kása Róbert, a HÉP-Röpke SE vezetőedzője. – Szakmailag ez egy könnyű mérkőzés volt. Köszönjük az ellenfélnek, hogy el tudott jönni. Bízom benne, hogy a következő élesebb mérkőzéseket is meg fogjuk tudni nyerni.

– A múlt hétvégén is ellenük játszottunk, úgyhogy nagyjából már tudtuk, hogy mire számítsunk, a héten sikerült egyet edzeni, sőt még egy erősítő edzésünk is volt, szerencsére végre volt erre lehetőségünk – nyilatkozta Kenderes Dóra, a Röpke SE játékosa.

– A csapat azt a maximumot hozta, amit most ki tudunk magunkból hozni.

A második szettben megszorongattak minket. Talán az első szett után elbíztuk magunkat. De aztán a harmadik játékrészben sikerült visszarázódnunk a mérkőzésbe és így viszonylag simán nyertük a találkozót – tette hozzá a röplabdázó.

– Az első szettben a szervafogadáson teljes mértékben elment az egész – bosszankodott Takács Dóra Adrienn, a KISTEXT vezetőedzője. – Erre számítottunk. A második szettet nagyon sajnálom, mert 20-18-ig vezettünk, de aztán valahogy egy picit leengedtünk, a szervákat ugyancsak nem tudtuk megfogni, de addig tök jó volt. Ezért a második szettért volt értelme leutazni. A harmadik szett ugyancsak rosszul alakult, mint az első. A bajnokságban szerencsére teljesítettük a célokat, mert tavaly csak egy szettet tudtunk megnyerni az egész szezonban, idén pedig már van kettő darab nyert meccsünk. Ezzel nagyon elégedett vagyok. Amit szeretnék még, hogy a csapat rendesen le tudjon járni edzésre, mert most így a vírushelyzet miatt nyilván nekünk is kevesebb az edzésünk, van aki azonban járni sem tud edzésre és csak meccsre engedik el. Amit a folytatásban még szeretnénk, hogy a szervafogadás jobban menjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában