LABDARÚGÁS

2021.01.12. 17:10

Régi kedvencet igazolt a KTE HUFBAU

Január 12-én megkezdte a tavaszi idényre való felkészülést az NB III. Közép csoportjában az őszi idényt követően éllovas Kecskeméti TE HUFBAU. A lila-fehér klub a felkészülés első napján máris egy új igazolásról is beszámolhatott: egy régi közönségkedvenc, Koszó Balázs tért vissza a Széktói-stadionba.

Vincze Miklós

Forrás: Kecskeméti TE

Koszó Balázs személyében olyan, saját nevelésű labdarúgó tért haza Kecskemétre, aki a kecskeméti labdarúgás mindmáig legszebb fejezetének tevékeny részese volt, tagja volt ugyanis az 2008-ban az NB III.-es bajnokságot megnyerő és ezzel az NB I.-es tagságot első ízben kivívó, valamint a három évvel később a Magyar Kupát is megnyerő csapatnak. Az ő leigazolása tehát akár kabalának sem rossz a kecskemétiek számára, akiknek a célja az idén is a feljutás, igaz, egyelőre a harmadikból a második ligába.

A kecskeméti születésű védő a KTE színeiben ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, tehetségére aztán az FTC is hamar felfigyelt, így meglehetősen korán elcsábították a fővárosba. 2007-ben tért vissza az akkor 19 esztendős védőjátékos Kecskemétre, és rögtön alapembere lett az NB II-es bajnokságot megnyerő együttesnek, a 2077/08-as idényben huszonhat mérkőzésen két gólt szerzett. Az NB I.-be való feljutás után egészen 2014 februárjáig futballozott Kecskeméten – egy-egy rövid kölcsönjáték szakította ezt meg Bőcsön, illetve Szigetszentmiklóson – összesen ötvenhárom élvonalbeli meccsen viselte a lila-fehér szerelést, illetve tagja volt a 2011-ben Magyar Kupát nyerő csapatnak is.

Kecskemétről Békéscsabára vezetett az útja, ahol újabb NB II.-es feljutást ünnepelhetett, azt követően előbb egy fél szezont Dunaújvárosban töltött kölcsönben, majd visszatért Békéscsabára. A 2016/2017-es szezonban Mosonmagyaróváron, majd 2017-2019-ig Győrben futballozott a másodosztályban, mind a két klubnál alapembernek számított. Győrben súlyos koponyasérülést szenvedett, ebből felépülve Szegedre igazolt, ahol előbb egy térdsérülés, majd a koronavírus miatti leállás miatt sem tudott pályára lépni tétmérkőzésen a mögöttünk hagyott szezonban. A védelem mindkét oldalán, illetve közepén is otthonosan mozgó, 32 esztendős játékos ősszel a BKV Előre színeiben lendült újra játékba az NB III. Nyugati csoportjában, ahol tizennégy mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja.

Koszó Balázs a pályafutása során eddig ötvenkilenc NB I.-es, illetve százhetvenhat NB II.-es mérkőzésen lépett pályára. A Kecskemétre hazatérő játékos célja egyértelmű, és egybeesik a klub célkitűzésével is: szeretne NB III.-as bajnoki címet is nyerni a KTE HUFBAU-val, illetve a klubbal együtt visszatérni a másodosztályba.

– A klubház láttán azonnal előjöttek a régi szép emlékek, mert azért volt részem itt jónéhányban – nyilatkozta a védő. – Rengeteg kép és fotó van kirakva az épületben, mind a 2008-as feljutásról az NB I.-be, mind pedig a kupagyőzelemről, és megannyi különböző meccsekről, és néhányról én is visszaköszönök. Sok idő eltelt, mióta itt játszottam, de ismerem a mai keretet, tetszik a klub koncepciója, a célkitűzés pedig egyezik az én céljaimmal is. Szeretnék ugyanis újra NB II.-ben játszani, és reményeim szerint ezt fél év múlva újra a szülővárosom csapatában tehetem meg. Erre nagy esélyünk van, bízom benne, hogy össze is fog jönni – jelentette ki Koszó Balázs.

Fotó: Kecskeméti TE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában