sportsiker

2021.01.20. 20:47

Hat félegyházi birkózó sportolhat az akadémián

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly hozta létre a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát, hogy helyet biztosítson a kiemelkedő képességű fiataloknak céljaik elérésében. A Kiskunfélegyházi Birkózó SE sportolói közül hat diák – Tapodi Rebeka, Tapodi Zsófia, Bátyai Dorián, Kispéter Ákos, Makra Levente és Páli Gergő – nyert felvételt az intézménybe – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József edző.

Vajda Piroska

Elmondta, a sportolók között kamaszkorban nagy a lemorzsolódás, az egyre több tanulást ugyanis nehéz összeegyeztetni a magas szintű versenysporttal, különösen akkor, ha más városban találnak érdeklődésüknek megfelelő középiskolát. Birkózás esetében pedig még az is nehezítő tényező, ha nincs minőségi edzőpartner. Az akadémia létrehozói kiváló körülményeket teremtettek, a diákok többféle iskolatípusból választhatnak, az edzőcsarnok világszínvonalú. Korosztályukban a legjobbakkal edzhetnek és naponta találkozhatnak példaképeikkel, olimpiai és világbajnokokkal.

A középiskola elvégzése után sem engedik el a kezüket, 23 éves korukig lehetnek akadémisták, tehát a diplomát is megszerezhetik, miközben a legmagasabb szinten sportolnak. Nagy terhet vesznek le a szülők válláról, akiknek nem kell a nagyvárosba került gyermekük miatt aggódniuk, mert a felügyeletre különös figyelmet fordítanak a pedagógusok. Nagy lehetőség ez azok számára, akik a tehetségüket szeretnék kamatoztatni és vállalják a rengeteg munkát – érvelt Szabó József.

Az egyesület elnöke, Ván Jenő hozzátette: a hat tehetséges diák sikeres felvételije az egyesületben folyó munkát is minősíti. Külön öröm, hogy a diákok eredményeikkel továbbra is a félegyházi birkózás hírnevét öregbítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában