Kosárlabda / galériával

2020.11.23. 16:30

Parádés győzelmet aratott a Bajai Bácska FKE

Két hét, mérkőzés nélküli bajnoki szünetet követően a mögöttünk álló héten két találkozót is megvívott a Bajai Bácska FKE csapata a férfi NB I/B Piros csoportjában. Cservék Csaba tanítványai a szerdai, idegenbeli, Honvéd otthonában aratott diadal után a vasárnapi, 10. fordulóbeli, hazai mérkőzésüket is magabiztosan behúzták.

Vincze Miklós

Fotó: Pulai Zsóka

A zárt kapus találkozón meglepő módon két sárgamezes csapat lépett a pályára, a fővárosi TF ugyanis otthon hagyta a sötét mezét. A vendégek szerezték meg az első kosarat, de ezután azonnal beindult a bajai henger, ezt követően ugyanis szinte pillanatok alatt előbb 11–2, majd 20–6 volt az állás a Bácska javára. A második negyed közepén, 33–18-as vezetésüknél már tizenöt pontra növelték az előnyüket a Sugó-partiak, a nagyszünetet követően pedig robbant a bomba. Hat perc játékot követően egy nem mindennapi teljesítménnyel, 19–0-ás rohammal állva hagyták a vendéglátók a fővárosi Tehetséges Fiatalok gárdáját, így az utolsó negyed már csak formalitás maradt, ezt a negyedet a fővárosiak nyerték. Ezen a találkozón az extra bajai dobóteljesítmény mellé párosult egy jó védekezés, ez idejekorán eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Folytatás hazai pályán, ezen a héten, pénteken a Nagykőrös együttesét fogadja a Bajai Bácska.

– Örülök neki, hogy ismét tudtunk nyerni – nyilatkozta a mérkőzést követően a hazaiak vezetőedzője, Cservék Csaba. – Legfőképpen pedig annak, hogy a hétközi mérkőzésről átmentettük a jó védekezésünket. A második félidőben nagyon jól kezdtünk, a harmadik negyedben kilenc ponton tudtuk tartani az ellenfelünket. A kinti dobásaink ültek, de nagyon sok büntetőt hibáztunk. Sajnálom, hogy a közönség nem lehetett jelen ezen a találkozón.

– Gratulálok a Baja csapatának, elsöprő győzelmet arattak felettünk – kesergett Beák Gábor, a fővárosiak mestere. – Úgy gondolom, hogy ez részben az ő sikerük, de részben a mi hibánk is. A mérkőzés elején belementünk egy olyan periódusba, amiből nagyon sok külső dobást kaptunk. Noha fiatal a csapatunk, ennek ellenére nagyon sok gyors indításból kaptunk kosarakat. Sajnos ezt tükrözi a meccs végére kialakult nagyarányú különbség is.

Bajai Bácska FKE–TF-Budapest 101–69 (20–10, 24–20, 32–9, 25–30)

Bajai Bácska: Jakab 23, Vukicevic 20, Goldring G. 14, Pongó Martin 13, Nagy D. 11. Csere: Goldring B. 13, dr. Ágfavli 2, Bene 5, Weidinger, Szatmári. Vezetőedző: Cservék Csaba.

TF-Bp.: Kerkai 18. Somogyfoki 8, Karosi 8, Kutrovich 4, Timkó 6. Csere: Nagy Sz. 16, Szántó 6, Korompai 3, Rozs, Csík. Vezetőedző: Beák Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában