súlyemelés

2020.11.11. 16:56

Két első helyet szereztek a KTE versenyzői

Bálint Csaba vezetőedző örömmel nyugtázhatta, hogy jól szerepeltek a KTE versenyzői a tini ob-n. Hárman megjavították eddigi egyéni eredményüket, Borsos Koppány pedig korosztálya legjobbja lett a Tégláson rendezett viadalon.

Borbély Károly

A tini országos bajnokság kecskeméti szereplői a klub vezetőedzőjével, Bálint Csabával

Forrás: KTE

A Hajdú-Bihar megyei Tégláson rendezték a tini országos bajnokságot a 8-14 éves fiatalok részére. Kecskeméti TE négy tehetséges versenyzőjét nevezte a viadalra.

A fiú 10-12 éves korosztály 40 kilós súlycsoportjában Borsos Áron Koppány indult. Az ő mezőnyében nem a súly nagysága számított, hanem az, hogy a versenyzők milyen technikai szinten mutatják be a szakítás és lökés gyakorlatokat. A kecskeméti versenyző a maximális 90 pontot megszerezve győzött, valamint a korosztálya legjobb versenyzője címért járó serleget is megnyerte.

A serdülők között Borsos Borisz Boldizsár (61 kg) 100 kilós (46; 54) összteljesítménnyel lett negyedik helyezett, Rácz Barna (61 kg) pedig 65 kilogrammos (30; 35) eredménnyel az értékes ötödik helyet szerezte meg.

A címvédőként induló Bagoly Zsombor Gábor 97 kilós összetett eredménnyel lett újra aranyérmes.

– Nagyon örülök, hogy ilyen eredményesen szerepeltek a kecskeméti fiatalok – mondta Bálint Csaba vezetőedző. – Az eredmények mellett a szakosztályi létszám növekedését is fontosnak tartom, és azt, hogy eddig minden korosztályban sikerült bajnoki aranyakat szerezni az utánpótláskorú versenyzőinknek. Kiemelném, hogy három versenyzőnk, Borisz, Zsombor és Barna, megjavította egyéni legjobb eredményét. Borsos Koppány pedig a súlyemelés mellett a kiegészítő, atlétikai versenyszámokban is első lett, és ennek köszönhetően lett a korcsoportja legjobbja.

A tini országos bajnokság kecskeméti szereplői a klub vezetőedzőjével, Bálint Csabával
Fotó: KTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában