kézilabda

2020.11.22. 17:41

Győzött a Tiszakécske a Kiskunfélegyházi HTK ellen

Mindössze egy mérkőzést játszottak le a megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szombaton, a többi találkozó elmaradt.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A Tiszakécske a Kiskunfélegyházi HTK csapatát fogadta szombaton. A bajnokságban eddig egyik gárda sem szerepelt túl jól, ezért fontos volt, hogy ki szerzi meg a győzelemért járó pontokat. A hazaiaknak a két tartalékkapuson kívül mindössze három mezőnyjátékosuk ült a kispadon, míg a vendégek tizenhat játékossal érkeztek a találkozóra. Az első gólt a hazaiak szerezték, mégpedig egy hétméteresből. Ezt követően fokozatosan húzott el a Tiszakécske. Az első félidő közepén több alkalommal is kétperces kiállítást kaptak, de ez sem szegte kedvüket és folyamatosan növelték előnyüket. Már négy góllal vezettek, és a félidő végére háromgólos előnyt (15–12) sikerült szerezniük. A második játékrészben mégjobban rákapcsolt a hazai gárda. A 40. percben már hat gól volt a két csapat közötti különbség, sőt, egy alkalommal hét góllal is vezettek a tiszakécskeiek. Ez mintha felrázta volna a félegyháziakat, ugyanis folyamatosan jöttek felfele, és egyre jobban csökkentették a hátrányukat. Felváltva volt három és négy a gólkülönbség a tiszakécskeiek javára. Végül a hazaiaknak sikerült megtartani a háromgólos különbséget.

Balogh Tészta Tiszakécske–P P Kiskunfélegyházi HTK 29–26 (15–12)

Tiszakécske, zárt kapuk mögött, vezette: Horváth Zoltán, Simon András

Tiszakécske: Rimóczi – Dobos, Lénárt, Bagaianu, Gergely, Szabó M., Bagi. Csere: Gungli, Ézsiás, Balog, Pénzes, Gondi. Edző: Kecskés András

Kiskunfélegyháza: Baranyi – Fojt, Csányi, Nyerges, Czakó, Vass, Csáki. Csere: Kertész, Tarjányi, Buri, Baksai, Árvai, Lajos, Barta, Balanyi, Kanyó. Edző: Fekete Krisztián

Gólszerző: Dobos 7, Bagi 6, Gergely 5, Pénzes 4, Bagaianu 3, Lénárt 2, Szabó 2, ill. Csáki 12, Nyerges 5, Czakó 3, Baksai 2, Fojt, Csányi, Vas, Kanyó.

Fotó: Szentirmay Tamás

Kecskés András: – Először is, szeretnék gratulálni az ellenfelünknek, mert attól függetlenül, hogy három góllal kikaptak, nagyon jól játszottak. Gyakran megzavarták a támadásainkat, és a védekezésünkben is gyakran előfordult, hogy nem tudtuk, mit játsszunk ellenük. Szerencsére sikerült rendezni sorainkat és megérdemelten nyertünk. A betegségek és sérülések miatt kevesen voltunk, de szerencsére ebből sem származott hátrányunk. Reménykedtünk abban, hogy ennél kicsit nagyobb győzelmet aratunk, de az ellenfelünk nagyot küzdött. A jelenlegi helyzetben örülünk ennek a győzelemnek, mert egy hosszabb vereségi szériánk szakadt meg ezen a meccsen. Nagyon kellett nekünk ez a győzelem. Igaz, volt már hétgólos előnyünk is, de a végére kicsit elfáradtunk, a támadásainkat nem mindig tudtuk góllal befejezni, és a védekezésünk sem zárt úgy össze, ahogyan kellett volna. Jöttek ránk nagyon, de szerencsére sikerült rendeznünk a védelmünket, és a végén egy-két szép góllal bebiztosítottuk a győzelmünket.

Fekete Krisztián: – Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, rendkívül jól játszott a Tiszakécske. Készültünk is arra, hogy kemény védekezéssel, már-már agresszívan fognak védekezni ellenünk. Erre készítettem fel a srácokat, pontosan tudták, mire számítsanak. Belementek az egy-egy elleni harcba, ezáltal ki tudtuk harcolni a hétmétereseket és a kétperces kiállításokat. A végén kicsit rutintalanok voltunk, kapkodóvá vált a játékunk. Ha kicsit türelmesebbek vagyunk, még szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést, de örülök a játékunknak, és gratulálok a Tiszakécskének!

Fotó: Szentirmay Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában