kézilabda

2020.10.05. 19:29

Folytatta győzelmi sorozatát a KNKSE

Zsinórban harmadik győzelmét aratta a KNKSE. A kecskemétiek legújabb sikerének az egyik főszereplője a kapus Nagy Éva volt.

Borbély Károly

Nagy Éva 67 százalékos teljesítményt nyújtott

Fotó: Bús Csaba

Zsinórban harmadik győzelmét aratta a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a női NB I./B Keleti csoportjában. A hírös városi együttes a negyedik forduló vasárnapi játéknapján a Göd gárdáját győzte le.

GBB ZRT Kecskeméti NKSE–Gödi SE 30–16 (12–9)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 170 néző. Vezette: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta

KNKSE: Nagy É., Pálinkás (kapusok), Borbély 10 (1), Jámbor-Herceg 5 (1), Bab 5, Lengyel 4, Nyakó 4, Radva 1, Pécsi 1, Kisjuhász, Nagy E. Vezetőedző: Varga József

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3

Nagy Éva 67 százalékos teljesítményt nyújtott
Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti együttes ilyen nagy különbségű győzelmében hatalmas érdeme volt Nagy Évának, aki 67 százalékos kapusteljesítménnyel rukkolt elő.

– Ritka, hogy ennyire el tudom kapni a fonalat. Nagyon jól működött a védelem, éreztem a lövéseket. Boldog vagyok amiatt, hogy így teljesítünk. Látszik az elvégzett munka a csapaton, és bízom benne, hogy a győzelmi sorozatunk tovább folytatódik majd – mondta a kesport.hu portálnak nyilatkozva Nagy Éva, akit Varga József is kiemelt: – Nagy Éva remek teljesítménye tartást adott a csapatnak. Az első félidőben nagyon sok helyzetünket elhibáztuk. A második játékrészben annyit változott a játék képe, hogy nagyobb százalékban értékesítettük a ziccereinket. Örülök, hogy magabiztos győzelem lett a vége – mondta a vezetőedző.

A KNKSE ezzel a sikerével a tabella élére állt, de az elsősége kapcsán mindenképp meg kell jegyezni, hogy a csoportjában szereplő csapatok közül mindegyik kevesebbet játszott nála.

A férfi NB I./B Keleti csoportjában szereplő Mizse KC, valamint a KTE Piroska szörp nem játszott bajnokit az elmúlt hétvégén. A mostanin azonban már fog, a Kecskemét pénteken 19 órától a Mezőkövesdet fogadja a Messzi István Sportcsarnokban, míg a Lajosmizse szombaton 18 órától a Hatvant látja vendégül. A Kecskeméti NKSE-re legközelebb október 16-án vár szerep a pontvadászatban, a Kispest KK-nál vendégeskedik 18.30 órától.

A hátország eredményei

Az elmúlt hétvégén folytatódott a Bács-Kiskun megyei bajnokság a férfiak és a nők mezőnyében is.

Eredmények

Férfiak: Kecskeméti TE U22–Balogh Tészta TVSE 50–22, KIKI SKFT 2 – Gézengúz UKC 26–25, Kecel KC –Tiszaalpári SE 34–23, STE-Bs Plastic–KIKI SKFT II. 21–22, Euroscale Kecskemét–P&P Kiskunfélegyházi HTK 35–22, D-V SE Csávoly–Bácsalmási PVSE 25–29.

Nők: Kiskunhalas UKSC–Kalocsai KC 22–26, Mizse KC–Miklós KC 26–22, Kiskunmajsai KC–Kiskőrösi NKSZSE 19–23, Nemesnádudvari NKSZE–STE-Bs Plastic 32–22.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában