TRIATLON

2020.09.25. 15:21

Jól szerepeltek a félegyházi joggingosok a nyári viadalokon

A Kiskunfélegyházán 1992 óta működő Jogging Plus Sportegyesület gyermekei kiváló eredményeket értek el a nyári versenyeken.

Szentirmay Tamás

A július 25-én Lengyeltóti­ban megrendezett triatlonmegmérettetésen az időjárás nem kedvezett ugyan a résztvevőknek, de a szakadó eső dacára is sikeresen helytállt mind a tizenkét versenyzőjük. Az egyesület négy sportolója (Borbás Marcell, Szórád Kenéz, Benő Áron, Endre Barna) első triatlonversenyén vett részt és kiváló eredményeket értek el a többiekkel együtt. Másnap a triatlon mixváltó országos bajnokságon az újonc II-es csapat (Szórád Hanna, Máriás Zalán, Takács Luca, Kovács Mátyás) a 9. helyen végzett.

Augusztus 15-én Ecséden zajlott le az I. Mátra Aquatlon országos bajnokság (nyíltvízi úszást követően közvetlenül futás). A Jogging csapat tizenkét fővel képviselte Kiskunfélegyháza színeit, köztük többen is voltak olyanok (Dékány Bence, Ficsór Rebeka, Pataki Benedek), akik az első aquatlonversenyükön indultak. Számos pontszerző helyezés mellett országos 5. helyet szereztek az újonc 1-es leányok (Bárány-Almási Bianka, Szórád Hanna, Takács Luca) és 3. helyet az újonc 2-es fiúk (Kovács Mátyás, Pataki Benedek, Rádi Zénó). Az Én-te váltóban szereplő Rádi Gellért és Szentesi Szabolcs 2. helyezett lett.

Fadd-Domboriban augusztus 22-én került megrendezésre a XXXVI. Sportolna Triatlon Fesztivál és Utánpótlás Országos Bajnokság. A hazai triatlonos élet legnagyobb versenyének számít ez a megmérettetés, több mint 1200 versenyzővel. A félegyházi egyesületet ezúttal tizennégyen képviselték, a csapatból ezúttal is többen remekül teljesítettek. Dékány Bence újonc 1 kategóriában országos 5. helyet szerzett. Az Én-te-ő váltóban a Beck Szilárd, Benő Áron, Stupka Liza összeállítású csapat a 7. helyen, míg a Kovács Mátyás, Rádi Gellért, Vincze Bálint összetételű az 5. helyen végzett. Az egyik újonc fiúcsapat (Borbás Marcell, Vincze Bálint, Zsigó Attila) 11. helyezett lett, a másik (Kovács Mátyás, Rádi Zénó, Pataki Benedek) triatlon országos bajnokcsapatként állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Szeptember 19-én a Sport XXI Szakaszos Aquatlon verseny délkeleti régiódöntőt Szegeden bonyolították le, ahol a Jogging Plus Sportegyesület mind a tizenkilenc versenyzője kiváló eredménnyel ért célba. Hat esetben első, három alkalommal második, hétszer pedig harmadik helyen szólítottak joggingos versenyzőket a dobogóra az eredményhirdetéskor.

Eredmények:

Újonc 1 (2012), lányok (100 m úszás, 1000 m futás): 1. Ficsór Rebeka, 2. Endre Zille, 3. Kiss Natália. Fiúk: 2. Szűcs Botond, 4. Szórád Kenéz, 6. Borbás Tamás.

Újonc 1 (2011): 3. Dékány Bence, 4. Bánszki Ádám.

Újonc 2 (2010), lányok (200 m úszás, 1500 m futás): 1. Takács Luca, 3. Bárány-Almási Bianka. Fiúk: 1. Pataki Benedek, 3. Borbás Marcell.

Újonc 2 (2009), leány: 4. Szórád Hanna. Fiúk: 3. Kovács Mátyás, 5. Vincze Bálint, 6. Rádi Zénó, 8. Zsigó Attila. Gyermek (2008) (300 m úszás, 2000 m futás): 4. Endre Barna. Gyermek (2007): 3. Rádi Gellért.

Csapat:

1. újonc 1 leány (Ficsór Rebeka, Endre Zille, Kiss Natália),

1. újonc fiú (Szűcs Botond, Dékány Bence, Szórád Kenéz),

1. újonc 2 leány (Takács Luca, Szórád Hanna, Bárány-Almási Bianka),

2. újonc 2 fiú A (Kovács Mátyás, Pataki Benedek, Vincze Bálint),

3. újonc 2 fiú B (Rádi Zénó, Borbás Marcell, Zsigó Attila).

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Gergely Péter, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában