labdarúgás

2020.07.27. 16:38

Visszavágott a Tarpa a Kerekegyházának

Vasárnap délután Tarpán lépett pályára előkészületi mérkőzésen a megyei első osztályú Kerekegyházi SE. A két csapat egy hete már találkozott, akkor Kerekegyházán 1–1-es döntetlenre végeztek, amely eredmény a Kereknek az UTE U19 legyőzése után elég volt a hazai tornagyőzelemhez. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek ezúttal esélyt sem adtak a kuparajtra készülő Kerekegyházának.

Vincze Miklós

Nagy túrára vállalkozott vasárnap a megyei első osztályban szereplő Kerekegyházi SE, amely az első tétmérkőzését e hétvégén, szombaton vívja a magyar kupában a Soltvadkert otthonában, ugyanis majd négyszáz kilométeres utat tettek meg, hogy visszaadják a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpának az előző heti látogatást, amikor a Tarpa mini tornán vett részt Kerekegyházán. Az NB III-as célokat szövő Tarpa a pályán nem volt udvarias vendéglátó, 3–0-ás félidő után 4–0 arányban legyőzte a Kerekegyházát a mérkőzésen, amely a 79. percben félbeszakadt, miután Tarpán leszakadt az ég.

– Bár kiadós vereségbe szaladtunk bele, egyáltalán nem volt haszontalan ez a túra, arra, hogy a hosszú utazás megviselte a csapatot, botorság lenne hivatkozni, nem ezért győztek le minket a Szabolcs-Szatmár–Beregiek – nyilatkozta a mérkőzés lefújását követően Komonyi Gábor, a kerekiek edzője. – Elsősorban a foggal-körömmel harcoló mentalitásban adtak nekünk leckét a hazaiak. A hazai keretben voltak jócskán a rutinos hazai játékosok mellett bizonyítani vágyó, kárpátaljai magyar és ukrán játékosok is, akiknek az ellentmondást nem tűrő hozzáállásából bizony van mit tanulnunk. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy nem a levegőbe beszélnek, amikor az NB III-at tervezik többek között a volt szövetségi kapitány, Csank János vezetésével. Ugyanakkor hasznos szakmai kapcsolatot is sikerült kiépítenünk a Tarpával, van mit tanulnunk tőlük és fogunk is.

Tarpa–Kerekegyházi SE 4–0 (3–0)

A Kerekegyháza összeállítása: Kormos (Nagy D.) – Szőke (Boronkay), Nagy N. (Fekete M.) , Kapus, Szász (Kunsági) – Gáspár (Pécsi), Treiber (Gazdag), Supka (Malecz) – Bashiri (Katona) , Horváth Z., Kovács P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában