Labdarúgás

2020.07.29. 07:00

Új sportigazgatóval járja tovább a megkezdett utat a Kerekegyháza

A Kerekegyházi SE a mögöttünk álló bajnokságban, a megyei első osztályban, újoncként a 6. helyen zárt, mindössze három ponttal elmaradva a csonka idényt a 2. helyen zárt Kalocsától. A kerekegyháziak a 2020/21-es idényben legalább olyan jó szereplésben reménykednek, mint amilyenre az előző idényük sikerült. Az egyesület újdonsült sportigazgatójával, a nyáron az SC Hírös-Éptől érkezett Kovrig Ákossal beszélgettünk.

Vincze Miklós

Kovrig Ákos tavasszal még az SC HÍrös-Épet erősítette

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS_CSABA

– A nyáron milyen változások történtek a stábban, illetve a keretben?

– Jelentős változások nem történtek. A szakmai stáb összetétele csak annyiban módosult, hogy jómagam érkeztem Kerekegyházára sportigazgatónak. Továbbra is maradt Csordás Csaba a szakmai igazgató, Komonyi Gábor a vezetőedző, és Trepák Attila a kapusedző, tehát a nyár dereka óta Kunsági Antallal együtt, így öten felügyeljük a csapat működését, mindennapjait. A keretben sem történtek jelentős változások. Egy-két játékosunk eligazolt, Malik Milán Lajosmizsére, Kemenczés János pedig Mórahalomra, ugyanakkor az érkezők listája sem bő, de elégségesnek tűnik. Király Dávid érkezik az SC Hírös-Ép csapatától, rá belső középpályás-belső védő posztján tudunk számítani. Fekete Marcell érkezett a KTE U-19-es csapatából, rá is belső középpályásként számítunk. Horváth Zalán érkezett még Újpestről támadó pozícióba, Szőke Henrik Kiskunmajsáról, Kormos Dávid kapus pedig hazatért az NB II-es Szolnokból. Ez az öt név már biztos, de tárgyalásban állunk még egy-két játékossal. Nem jelentős változásokban gondolkodtunk tehát, hanem inkább abban, hogy egy-két olyan rutinosabb játékossal erősítsünk, akiknek az érkezése minőségi változást, javulást jelenthet a csapat számára. Meggyőződésünk, hogy jó volt az eddigi koncepció, az az út, amelyen a Kerekegyháza elindult. Megmaradt a mag, amely a megyei első osztály egyik legfiatalabb átlagéletkorát képviselte, őket próbáljuk kiegészíteni olyanokkal, akiket fűt a bizonyítási vágy, akik örülnek, hogy meg tudják mutatni magukat, és el tudnak járni heti három közös, és két egyéni edzésre.

– Mikor kezdődött a felkészülés?

– A bajnokság augusztus 22-én indul, ehhez igazítottuk a felkészülés kezdetét, így július első hetében kezdtünk. Heti három edzése van a csapatnak, és minden játékosnak van szintén heti rendszerességgel két egyéni képzése, tehát a hét minden napján foglalkozunk a srácokkal. Az egyéni foglalkozásokat, amelyek elsősorban technikai jellegű és lövőedzések, a délelőtti órákban tartjuk, azt mindenki ütemezheti úgy, ahogy neki megfelel, a csapat együtt pedig háromszor edz. Hetente egy edzőmérkőzést igyekeztünk beiktatni. Az első edzőmérkőzést Érden vívtuk, ott beleszaladtunk egy nagy arányú vereségbe. Ez az előzmények ismeretében nem is volt meglepő, hiszen ott a megye egyes csapatunk legfiatalabb része lépett pályára, tehát előre tudtuk, hogy nyaralások, szabadságok miatt igen hiányos kerettel tudunk csak elutazni, lemondani viszont nem szerettük volna a mérkőzést, hiszen mégiscsak egy NB II-es gárdával találkozhattunk, és jó viszonyban vagyunk az Érddel. Ők aztán alaposan elpáholtak minket. Ezt követte a saját rendedzésű tornánk, amelyen a Szabolcs-Szatmár–Bereg megyei első osztályú Tarpát és az UTE U19-es csapatát láttuk vendégül. A tornán a Tarpával 1-1-es döntetlent játszottunk, az Újpestet pedig megvertük 2–0-ra, így a tornát megnyertük. Itt azért már láthatók voltak a nyáron végzett munka jelei, biztatóan jó fizikai állapotban volt a társaság, Csordás Csaba vezetésével ugyanis nagyon komoly terheléses munkát végeztek a srácok. Ráadásul jól is játszottak a fiúk, és szép gólokat rúgtak, az pedig külön öröm volt, hogy közel háromszázötven néző kilátogatott a sporttelepre, tehát jó hangulatú felkészülési tornát tudtunk lebonyolítani Kerekegyházán. A helyiek szeretik a futballt, és mi azon dolgozunk, hogy még a korábbinál is csábítóbb minőség vonzza a szurkolókat a Borbás Gáspár Sporttelepre. Vasárnap aztán mi is ellátogattunk Tarpára, ott kiadós, de minden szempontból tanulságos vereséget szenvedtünk – ez a kirándulás ezzel együtt rendkívül hasznos volt mind szakmai, mind kapcsolatépítési szempontból – , szombaton pedig már következik az első tétmérkőzés, a kupameccs, a megyei kupa első fordulójában Soltvadkertre utazunk. Bízunk benne, hogy akkorra minden a helyére kerül, a kupában ugyanis szeretnénk minél tovább eljutni.

– Milyen célokat tűztek ki a csapat elé?

– Ismerve a megye egyes erőviszonyokat, azt mondom, hogy egy rendkívül kiegyenlített bajnokság várható, a tavalyi sem volt rossz, nagy kár, hogy félbeszakadt. Tavaly a 6. helyen végeztünk, ezen szeretnénk javítani, de nálunk az a filozófia, hogy mindig csak a következő meccsben gondolkodunk, azt szeretnénk megnyerni. Természetesen a helyi magra támaszkodva minél jobb csapatot szeretnénk az érkezők beépítésével kialakítani, ősz végére meglátjuk, hogy ez mire volt elég. Helyezésben egyelőre nem fogalmazunk meg célt. Véleményem szerint a bajnokság favoritja a Jánoshalma, a Kiskunfélegyháza, a Kalocsa és a Szabadszállás, mi szakmaisággal, szorgalommal igyekszünk közéjük bekerülni, meglátjuk, hogy a sok munka mire lesz elég. Azt büszkén jelenthetem ki, hogy Kerekegyháza már tavaly is oroszlánbarlanggá vált, ezt az utat szeretnénk folytatni. Természetesen tartani a nézőszámunkat, ami magasabb osztályban is díszére válna jó néhány egyesületnek. Szeretném megragadni az alkalmat, és annyit még szeretnék elmondani, hogy hálás vagyok, hogy ebbe a közegbe bekerülhettem. Elsősorban Csordás Csabának köszönhetően, akihez évek óta szoros barátság közt, és akivel a labdarúgásról vallott filozófiánk megegyezik. Olyan helyre kerülhettem, ahol szilárd alapokra helyezték a jövő építését, köszönhető ez többek között Kelemen Márk polgármester úrnak, akinek szívügye a helyi foci, és Kunsági Antal szakosztály igazgatónak, no meg a Kereki Baráti Körnek, akik nélkül nem tartanánk ott, ahol most tartunk. Sokak érdeme, hogy itt minden fel van már építve, most csak szeretnénk mindezt profibbá tenni. Nem lesz nehéz, ugyanis itt, Kerekegyházán minden a helyén van, rend és fegyelem van.

Kovrig Ákos tavasszal még az SC HÍrös-Épet erősítette
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában