LABDARÚGÁS

2020.07.03. 12:27

Túl van az első meccsén a KTE

Szerdán Jászberényben játszotta első felkészülési mérkőzését az NB III. őszi rajtjára készülő KTE HUFBAU, szombaton pedig a Ferencváros második csapatát fogadják a kecskeméti lila-­fehérek.

Vincze Miklós

Fotó: Nyitray András

A kecskeméti csapat hamar belecsapott a munka kellős közepébe, hiszen alig három edzés után próbajátékosokkal, friss igazolásokkal, illetve több fiatallal kiegészülve már pályára is lépett Jászberényben, a 2020/21-es idény első felkészülési mérkőzésén. Sok még a változó tényező, ám ennek dacára is sok pozitívumot láthatott a játékban Gombos Zsolt vezetőedző.

A nagy meleg ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat bátor játékra törekedett. Az első lövés Asztalosé volt, majd Urbán bombája halt el a blokkban egy szöglet után, amit aztán két hazai lehetőség követett, a kecskeméti hálóőrnek, Lékainak azonban nem kellett védenie. Jó húsz perc elteltével Grünvald ziccere maradt ki, majd Pantelisz beadása után Tóth lőtt fölé közelről. A 31. percben már Pantelisz tesztelte a kapust, majd egy közvetett szabadrúgást Károly próbált laposan a kapuba préselni. Az ebben az időszakban folyamatosan érkező kecskeméti rohamokat a Ludasi mellé pattogó, balos átlövése zárta. A 36. percben erősen véleményesnek mondható büntetőt fújt be a hazaiaknak a játékvezető, amiből meg is szerezte a vezetést a Jászberény (1–0). Ennek ellenére nem tört meg a vendégek lendülete, Pantelisz, Asztalos és Károly is lövéssel próbálkozott, végül a 45. percben ki is egyenlített a Gombos-alakulat, egy kis szögletet követően Pantelisz húzott befelé, majd jobbal a hosszú felsőbe lőtt (1–1).

A szünetben teljes sort cserélt mindkét együttes, a vendégek oldalán is beálltak a fiatalok. A hírös városiak ezt követően bár kevesebb helyzetet dolgoztak ki, azokat azonban annál kíméletlenebbül használták ki, köszönhetően Szalai Józsefnek. Az ifjú támadó előbb az 51. percben lépett be jól a tizenhatoson belülre, majd pókhálózta ki a hosszú felsőt (1–2), tíz percre rá pedig egy labdaszerzést, és az azt követő jó cseleket követően a 16-osról lőtt a jobb alsóba (1–3). Az ivószünet után már fáradni látszott a megfiatalított gárda. A 75. percben szépített a Jászberény (2–3), és tett is nagy erőfeszítéseket az egyenlítésért, ám a kapuban szenzációs napja volt Mészáros Dávidnak, aki szabadrúgást, távoli bombát, illetve ziccert is fogott a hajrában, így maradt a vendéggyőzelem.

Jászberény–KTE HUFBAU 2–3 (1–1)

KTE: Lékai – Erdős, Gál Sz., Urbán, Grünwald, Asztalos, Daróczi, Ludasi, Károly, Pantelisz, Tóth. A szünetben beállt: Mészáros, Szalai J., Gyarmati, Bodor, Vágó, Edmilson, Faragó, Tomisics, Fehér. Kecskeméti gólszerzők: Pantelisz, Szalai J. (2).

– Az eredménnyel elégedett vagyok, a srácoknak elmondtam, hogy akárki is az ellenfél, edzőmeccseken is győzelemre fogunk játszani, mindig ez lesz a cél – nyilatkozta a lefújást követően Gombos Zsolt, a KTE HUFBAU vezetőedzője.

– Az már egy másik dolog, hogy kaptunk két gólt, egyik legfontosabb feladatunk, hogy a bajnokság kezdetéig minimalizáljuk ezt a számot. Ettől függetlenül elégedett vagyok, csapatszinten is láttam szép akciókat, illetve meggyőző egyéni teljesítményeket. A jó egyéni teljesítmények mellett voltak gyengébbek is, becsúsztak hibák, de a futball ilyen. Azon vagyunk, hogy ezeket folyamatosan csökkentsük, illetve az erényeinket erősítsük. A felkészülés fő feladata, hogy győztes mentalitású csapatot alakítsunk ki, nekünk minden meccsen nyomás alatt kell majd játszanunk, minden mérkőzést meg kell nyernünk.

Erre legközelebb szombat délelőtt 11 órakor lesz lehetőségük a játékosoknak, amikor a Ferencváros II. csapatát fogadják. Az újjáalakuló, és az ősztől az NB III. küzdelmeire készülő FTC-s tartalékoknak ez lesz az első edzőmérkőzése. A KTE a kis-Fradit a Széktói Stadionban fogadja, s miután az MLSZ az NB I.-ben már korábban feloldotta a mérkőzéslátogatás korlátait, így immáron semmi akadálya annak, hogy a helyszínen tekintsék meg a szurkolók és az érdeklődők az előkészületi mérkőzést. A hazai edzőmeccseket a kecskeméti stáb kivétel nélkül a stadionban tervezi megtartani.

Fotó: Nyitray András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában