Labdarúgás / galériákkal

2020.07.05. 14:53

Felnőtt tornával zárult Kiskunhalason a Levente Sportnapok

Ezen a hétvégén a felnőtt csapatok viadalával zárult a Kiskunhalason négy hétvégén át tartó Levente Sportnapok, amelynek a keretében négy, minden hétvégén más korosztálynak szervezett egy-egy öt csapatos tornát a FADDIKORR-Kiskunhalasi FC és a Kelebiai Levente SE.  

Vincze Miklós

Fotó:

A zárófelvonásához ért hétvégén a Levente Sportnapok, amelyet június közepétől július első hétvégéjéig a kiskunhalasi Bundzsák Dezső Sportközpontban rendeztek meg a FADDIKORR-Kiskunhalasi FC és a Kelebiai Levente SE közös szervezésében. Minden hétvégén más-más korosztály csapatai csaptak össze egymással egy-egy kispályás torna keretében. Önálló történettel rendelkező, tehát korábbi hagyományokat folytató tornákat foglaltak egybe a rendezők remek dramaturgiai érzékkel egyfajta tetralógiává. A jelentkező klubok névsora hétről hétre más volt, rendező lévén két egyesület, a Kiskunhalasi FC és a Kelebia természetesen mindegyik viadalon képviseltette magát.

A sorozat június 14-én kezdődött az U-15-ös korosztály számára megrendezett VIII. Levente kupával. Erre öt egyesület nevezett, a Balotaszállás, a Kalocsai Méhecskék, a Kecel FC, a Kelebiai Pereputty és a Kiskunhalasi FC. Ezt a tornát az eredmény tekintetében egy találkozó kivételével szoros eredményt hozó mérkőzésekkel, de száz százalékos teljesítménnyel a Kalocsai Méhecskék nyerte a Kiskunhalas és a Kecel előtt.

A torna válogatottja: Bedics Tamás (Kalocsai Méhecskék), Béleczki Dániel (Kecel FC), Kocsi Levente (Kiskunhalasi FC), Rácz Roland (Kelebiai Pereputty), Szabó-Galiba Patrik (Balotaszállás), Györgye Zalán Nikolász gólkirály (Kecel FC) 12 gól.

Június 20-án következett a IV. Szent Korona Kupa keretében az U-12-es korosztály. Erre a viadalra nevezett a Csólyospálos, a Jánoshalma, a Kiskunhalasi FC, a Kelebia KNSK és a Soltvadkerti Foci-Suli. A győztes Csólyospálos az U-15-ösök végső nyerteséhez hasonlóan száz százalékos teljesítménnyel nyerte meg a tornát. Éppen az első fordulóbeli, a győztestől elszenvedett vereségével szorult a második helyre a Soltvadkerti Focisuli, a bronzérmet a Jánoshalma szerezte meg.

A torna válogatottja: Márta Gergő (Csólyospálos FSE), Frank Gergő (Soltvadkerti Foci-Suli), Bognár Dorián (Jánoshalmi FC), Rozsnyai Leonidasz (Kiskunhalasi FC), Balogh-Szabó István (Kelebia KNSK). A gólkirály Somogyi Balázs, a Soltvadkerti Foci-Suli játékosa lett hat találattal.

Június 27-én U-19-es korosztályok találkoztak, erre a tornára nevezett az Izsák, a Jánoshalmi FC mellett természetesen a Kiskunhalasi FC és a Kelebiai Levente SE, ugyanakkor a Kiskunhalasi FC Fakóval lett kerek létszámú, öt csapatos a mezőny. Ezt a tornát magabiztosan nyerte az Izsáki Sárfehér csapata, az előző győztesekhez hasonlóan ugyancsak száz százalékos teljesítménnyel. A legszorosabb mérkőzésre a jánoshalmi fiatalok kényszerítették őket, de még azt is 4–1 arányban húzta be az Izsáki Sárfehér, amelynek a 33–8-as gólkülönbsége minden jelzőnél ékesebben árulkodik arról, milyen remek teljesítményt nyújtottak a fiataljai.

A torna válogatottja: Mátyás Máté (Izsák), Mike Márk (Jánoshalma), Lengyel Gergő (Kiskunhalas), Vuits Gergő (KFC Fakó), Kovács Jácint (Kelebia). A torna gólkirálya az izsáki Csomor Áron lett, 13 gól találattal.

A mögöttünk álló hétvége a felnőtt csapatok hétvégéje volt, öt megyei csapat csapott össze tizedik alkalommal a Szent István serlegért. A részvetvők közül természetesen ezúttal sem hiányzott a két rendező, a Kiskunhalasi FC és a Kelebia, a mezőnyt a megye hármas Balotaszállás egészítette ki és a megye egyes Jánoshalma, amely két felnőtt csapattal jelentkezett be a viadalra. Ennek tudatában aligha meglepő, hogy a nagy erőket mozgósító jankováciak vitték el az első két helyet, míg a 3. helyen a Kiskunhalas végzett, az azonban már annál meglepőbbnek tűnhet, hogy a Jánoshalmának a kettes csapata nyerte meg a tornát – a korábbi felvonások győzteseihez hasonlóan ismét száz százalékos teljesítménnyel, – ám hogy ez miért nem volt mégsem meglepő, arra Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője adott magyarázatot, aki ezúttal nem a technikai vezetői minőségében, hanem a győztes Jánoshalma II edzőjeként nyilatkozott.

– Az első és a második csapat elnevezésnek jelen esetben nem volt semmi jelentősége, teljesen ad hoc módon alakult ki a két csapat. Mégpedig olyan egyszerűen, hogy adott volt a két kapus, az első csapat kapusa, Füstös Krisztián, aki az NB III-as Bicskétől érkezett hozzánk most a nyáron, és a kapunkat évek óta védő Urlauber István, és ők ketten választottak maguknak csapatot a keret tagjaiból, úgy, ahogy gyerekkorunkban a grundon volt szokás, hol ez, hol az a kapus választott egy nevet, így alakult ki a két nevezendő gárda. A tornán aztán az első csapat edzője a vezetőedző, Florin Nenad volt, a kettes csapaté pedig jómagam. Edzői debütálásom igazi diadalmenetté nemesedett, hiszen éppen a mester csapata ellen kezdtünk, és sikerült 4–1 arányban megnyernünk a mérkőzést. A csapatot aztán már nem is lehetett megállítani, imponáló gólkülönbséggel, magabiztos győzelmekkel nyertük meg a tornát.

A Jánoshalma FC II. tehát négy mérkőzésből négy győzelemmel, 19–1-es gólkülönbséggel végzett az élen, és idegen csapattól tulajdonképpen nem is kapott gólt, hiszen azt az egyet a JFC I rúgta Urlauber kapujába.

A felnőtt torna válogatottja: Rácz István Tamás (Kelebia), Tartott Zsolt (Kelebia) Ibrahim Abdul (Kiskunhalasi FC, Farkas Dávid (Jánoshalmi FC), Andelic Nemanja (Jánoshalmi FC II., a gólkirály pedig nyolc góllal a JFC I-ben pályára lépő Stojanovic Veljko.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában