LABDARÚGÁS

2020.07.07. 12:45

Dunújvárosból igazolt két játékos a KTE HUFBAU 

Az NB III-as őszi rajtra készülő Kecskeméti TE sportigazgatója, Tóth Ákos már a hétvégi, az FTC II. elleni felkészülési mérkőzés után jelezte, hogy hamarosan újabb igazolásokról számolhat be az ősznek komoly célokkal nekivágó egyesület. Ennek megfelelően már a lila-fehér klub újabb két, Dunaújvárostól érkező játékossal, Puskás Gáborral és Kis Balázzsal állapodott meg a közös folytatásról. 

Vincze Miklós

Filus Andor és Puskás Gábor

Fotó: Nyitray András

Puskás Gábor a védelem jobb oldalán vethető be, a szombati, Fradi-fakó elleni edzőmeccsen rögtön góllal mutatkozott be. A 28 esztendős jobbhátvéd Csepelen ismerkedett meg a labdarúgással, majd a Szent István SE, a PMFC és az ESMTK érintésével járta végig az utánpótlás korosztályokat. Pesterzsébeten a felnőttek közt is bemutatkozhatott, nagyon gyorsan fontos láncszem lett az NB III-as alakulatban.

2012-ben egy harmadosztályú bronzérem után igazolta le az SZTK-Erima. Szigetszentmiklóson négy évet töltött el az NB II-ben. 2016 óta újra az NB III-ban futballozott, előbb Szekszárdon, majd Pécsen töltött egy-egy szezont, utóbbi állomáshelyén ezüstérmes lett csapatával a bajnokság végén. 2018 nyarán Dunaújvárosba igazolt, ahol azóta gyakorlatilag egyetlen tétmeccset sem hagyott ki, végig kezdőként számítottak rá.

– Dunaújvárosi játékosként már több meccset is játszottam a KTE elleni az utóbbi években, így nem volt ismeretlen számomra a klub – nyilatkozta Puskás Gábor. – A Kecskemétet egy kemény csapatnak ismertem meg, mindig helyt akartak állni. Komoly célokat tűzött ki maga elé az idén a klub, ami nagyon imponáló volt számomra, ez a hozzáállás döntő volt a klubváltásom szempontjából – jelentette ki.

Filus Andor és Puskás Gábor
Fotó: Nyitray András

A másik frissen igazolt játékos a jó felépítésű, 198 centiméter magas, rutinos középső védő, Kis Balázs, aki szintén Dunaújvárosból érkezett a hírös városba. A 25 esztendős játékos az utóbbi két szezonban alig hagyott ki mérkőzést a Közép csoport egyik élcsapatánál.

A szolnoki születésű játékos szülővárosában kezdett el futballozni, ahol majdnem végig is járta az utánpótlást, csak azért nem, mert amikor az U19-es korosztályba lépett, lecsapott rá a Vasas, miután már a felnőttek közt is bemutatkozott. Három angyalföldi év után igazolt át az NB III-as III. Kerülethez, ahol két szezon alatt 48 meccsen 5 gólt jegyzett. Innen Jászberénybe igazolt, ahol 21 meccsen 1 gólja volt, majd az utóbbi két szezont Dunaújvárosban töltötte, 46 találkozón 4 gólig jutott.

– Bevallom, nehezen hoztam meg ezt a döntést, hiszen egy nagyon jó társaság alakult ki Dunaújvárosban, így aztán nehéz szívvel hagytam el a csapatot – tekintett vissza előző állomáshelyére Kis Balázs. – Ugyanakkor nagyon pozitív volt számomra, hogy Gombos Zsolt, a kecskemétiek vezetőedzője ragaszkodott hozzám, nem kevésbé az, hogy komoly célokat vázolt fel előttem a vezetőség. Több játékost is ismerek a keretből, ráadásul Puskás Gabi is érkezik velem, így aztán egyáltalán nem lesz ismeretlen a közeg – jelentette ki a védő.

Filus Andor és Kis Balázs
Fotó: Nyitray András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában