gyász

2020.07.22. 17:35

Búcsú Hájer Sándortól

Hájer Sándor örökre beírta magát Kecskemét sporttörténetébe. A tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló labdarúgót július 24-én kísérik utolsó útjára a kecskeméti Református temetőben. 

Borbély Károly

„Július 10-én, 61 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Hájer Sándor, aki játékosként, majd edzőként több évtizeden keresztül meghatározó tagja volt Kecskemét labdarúgásának. Sanyi, mindenki „Hadzsija”, örökre beírta nevét a város sporttörténetébe, kitöröl­hetetlen emléket hagyott maga után.

Már játékosként is tisztelet övezte, csapatkapitánynak választották, majd edzőként a fiatalok rajongásig szerették, lesték minden mozdulatát, itták szavait. Minden emberi jóság ötvöződött benne: szerénység, önzetlenség, a család és az idősek tisztelete adta életének az alapját, cselekedeteinek a harmóniáját.

Sanyi 1976 és 1987 között 138 alkalommal húzta magára a Kecskeméti SC mezét, ezalatt 26 gólt lőtt. Két évet katonaként a ceglédi Bem SE csapatában játszott. A KSC-ben 1976. május 9-én szerepelt először a Szarvas ellen, utolsó mérkőzését 1987-ben a Kun Béla SE ellen játszotta.

Edzőként 2003 szeptemberétől tevékenykedett az SC Hírös-Ép Egyesületnél, ahol a 8-9 éves fiatalokkal kezdett el foglalkozni. Sok tornát nyert a korosztállyal Magyarországon és külföldön is. Göteborgban, a világ legnagyobb gyerektornáján nyolc közé jutott csapata, legjobb játékosa, Pintér András később az NB I.-ben is bemutatkozott.

Ezután a 1999–2000-es korosztállyal foglalkozott. Itt még nagyobb sikereket ért el. Több magyar tornagyőzelem mellett Franciaországban, a marseille-i tornán is szerepelt csapatával. Legjobb játékosa, Terbe Botond szintén korosztályos válogatott lett, jelenleg a Vasas labdarúgója.

A ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club első edzőjeként is tevékeny részt vállalt abban, hogy imádott sportága minél sikeresebben működjön.

Hájer Sándor

Nagyon jó edző, jó közösségi ember volt. Játékosaival közvetlen, atyáskodó kapcsolatot ápolt, a szülőkkel kifejezetten kiváló kapcsolatban volt. Minden évben, a szülőkkel és a gyerekekkel közösen megrendezte Mária-hegyi hobbiján a főzéssel összekötött örömfocit.

Sanyi sosem dicsekedett, pedig lett volna mire. Feleségével, Katival, példás családi életet éltek, értelmes jövőt mutatva fiaiknak. Katival egy szerethető párost alkottak, akikre mindenki csak a legnagyobb szeretettel és együttérzéssel tekintett. Élete a család, a sport, később az edzői hivatás és a sportbarátok közösségében teljesedett ki. A Kecskeméti Dózsa és a KSC Öregfiúk mérkőzéseinek állandó résztvevője volt, de a közös vacsorák sem kezdődtek nélküle. Ebben a rohanó világban mindenki – szavai szerint – „jó koma” volt.

Bárhol is vagy „Hadzsi”, nyugodj békében!” – így búcsúztak tőle egykori játékostársai, barátai, tisztelői.

Hájer Sándor temetése július 24-én 14 órakor lesz a kecskeméti Református temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában