labdarúgás

2020.06.01. 18:10

Elköszönt a csapatától az akasztói edző, Szrenkó István

Szombaton baráti hangulatú vacsorán jelentette be Szrenkó István, az Akasztó vezetőedzője a játékosainak és a vezetőknek, hogy négy év közös munka után megválik a csapat vezetőedzői posztjától. Vincze Miklós Labdarúgás

Vincze Miklós

Szrenkó István a csapat korábbi játékosaként 2014-ben vállalt az egyesületnél utánpótlás-edzői feladatot

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS_CSABA

A pünkösdi hétvége a megyei labdarúgásban az elköszönés hétvégéje lett volna, hiszen ekkor játszották volna mind a három megyei osztályban a bajnokság utolsó fordulóját. Ám az ember tervezett, a járvány végzett: a bajnokságot március derekán felfüggesztették, majd május elején eredményhirdetés nélkül le is fújták. Egy búcsúra azonban így is sor került ezen a hétvégén, Szrenkó István ugyanis lemondott vezetőedzői posztjáról.

Szrenkó István a csapat korábbi játékosaként 2014-ben vállalt az egyesületnél utánpótlás-edzői feladatot, mindjárt három csapatnál is átvette a stafétabotot, ő vezette az U-19-es gárdát, mellette pedig a Focisuli U-11-es és U-14-es csapatát. 2016 októberében kérték fel vezetőedzőnek, amikor gödörbe került a csapat, és még öt forduló volt hátra az őszi idényből. Szrenkó István azonnal egy bravúrral kezdett, hiszen a szomszédvári örökrangadón, Kiskőrösön sikerült egy pontot szereznie az akasztói tizenegynek. Ezután az azóta már az NB II-ben szereplő Tiszakécskétől kikaptak ugyan 3–0-ra, ám a Harta 4–1-es, a Kunszállás 4–0-s, majd a Kecel 4–3-as legyőzése azt mutatta, hogy jól választott a vezetőség, amikor Szrenkó Istvánt kérte fel az edzői feladatok ellátására.

Szrenkó István 2014-ben vállalt az egyesületnél utánpótlás-edzői feladatot
Fotó: Bús Csaba

A csapat a 2016/17-es idényben, amikor 15 csapat szerepelt a megyei első osztályban, a 10. helyen végzett, a következő idényben a 13 csapatosra csökkent bajnokságban a 12. helyet szerezték meg. A 2017/218-as idényben érték el a legszebb eredményt, akkor a 14 csapatos mezőnyben a 6. helyen futottak be az év végén úgy, hogy az őszi idényt a harmadik helyen zárta a társaság. A mögöttünk álló, csonkán maradt idényben az Akasztó a sereghajtó előtti, 14. helyen zárt.

A klubvezetés igyekezett mihamarabb lépni, és Szrenkó István utódját már meg is találták Holczimmer Tamás személyében, aki sem labdarúgóként, sem játékvezetőként, sem pedig edzőként nem ismeretlen Akasztón.

Szrenkó István ősztől az Akasztó megye hármas csapatát fogja erősíteni
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában