futsal

2020.05.08. 17:22

Az SG Kecskemét Futsal üdvözli a szövetség döntését

Vercz Tamás ügyvezető elnök és Koós Károly vezetőedző is üdvözli az MLSZ döntését, amely szerint befejezetté nyilvánították az NB I.-es bajnokságot. Innentől kezdve tervezhetik a jövőt a kecskeméti klubnál.

Borbély Károly

A következő szezonban is NB I.-es csapatot biztathatnak a kecskeméti szurkolók

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének hétfői döntése szerint a futsal és a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik, több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet. Mindez azt jelenti, hogy az SG Kecskemét Futsal együttese a következő idényt is az élvonalban kezdheti meg.

– Fontos és felelősségteljes döntés született az MLSZ részéről. Úgy gondolom, hogy jól cselekedtek. Már korábban nyilatkoztam, hogy a jelenkori gazdasági visszaesés valószínűleg meg fogja nehezíteni az élvonalbeli klubok költségvetésének az összetételét. Mi már azon dolgozunk a kollégáimmal, hogy a hűséges partnereinket megtartva új támogatókat állítsunk Kecskemét egyik NB I.-es klubja mellé. Az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy olyan ütőképes keretet alakítsunk ki, amely akár a középmezőnybe is képes lesz beverekedni magát – mondta a scoregoal.hu portálnak dr. Vercz Tamás ügyvezető elnök.

A vezetőedző, Koós Károly így nyilatkozott a döntés kapcsán: – Megszületett a végső döntés, amire már rég vártunk, hisz hosszú hetek teltek el a bajnokság szüneteltetése óta. Most már tudunk mihez igazodni, lehet tovább tervezni. Úgy gondolom, hogy jó döntés született a bajnokság lezárásával. A folytatáshoz ugyanis olyan feltételeknek kellett volna megfelelni, amelyek nagy terhet róttak volna a klubokra. A munka dandárja most következik, hiszen a klubvezetésnek meg kell találnia az újabb NB I.-es évad pénzügyi feltételeit, a szakmai stábnak pedig a játékoskeretet kell összeraknia. Egyik sem könnyű feladat. A koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatása minden sportklub életét jelentősen fogja befolyásolni. Mi azon dolgozunk nagy erőkkel, hogy megtaláljuk a legjobb megoldásokat a folytatást illetően és továbbra helytálljunk a legmagasabb osztályban.

A következő szezonban is NB I.-es csapatot biztathatnak a kecskeméti szurkolók
Fotó: Bús Csaba

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában