Labdarúgás

2020.05.05. 09:41

A tesztelés után megkezdődik a csoportos edzésmunka

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor május 6-án szerdán, szigorú feltételek mellett elkezdhetik a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II.-es játékosai a kiscsoportos edzéseket. A klubnál úgy terveznek, hogy folytatódik a bajnokság.

Szentirmay Tamás

A Duna Aszfalt Tiszakécske LC-nél az NB II.-es bajnokság folytatására készülnek

Forrás: PN

Fotó: Szentirmay Tamás

Hétfőtől lépnek hatályba a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések: a rendelet értelmében sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) még nem nyilatkozott arról, hogy az NB II.-es és az alacsonyabb bajnokságok miként folytatódnak. A Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosai viszont már alig várják, hogy ismét találkozhassanak, és ott folytathassák a játékot, ahol abbahagyták. A várható lehetőségekről Nyilas Eleket kérdeztük.

– Azt még nem mondta ki az MLSZ, hogy folytatódik a bajnokság, de mi úgy készülünk, hogy folytatódik – mondta a sportigazgató. – Hétfőn az összes játékos, a csapat mellett dolgozó stábtagok, és mindazok, akik a csapat segítségére vannak, koronavírus-teszten esnek át. Kedden már valószínűleg megtudjuk az eredményt, és akkor szerdán – remélhetőleg teljes létszámmal – el tudjuk kezdeni a felkészülést a szezon befejezésére. Ez a tervünk, de azt nem tudjuk, hogy az élet mit hoz, vagy a szövetség miként határoz. A lényeg, hogy mindent megteszünk a lehetséges kezdés érdekében. Korábban úgy volt, hogy a szigorítások enyhítése után három héttel kezdődhet a folytatás. Tudjuk, hogy ez az NB I.-re vonatkozott, de mi úgy készülünk, hogy az NB II. is tovább megy. Tudomásom szerint a fiamon kívül nincs sérült a csapatban. Reméljük, hogy mindenki egészségesen fog érkezni és el tudjuk kezdeni az edzéseket. Az előírásokat betartjuk, de lehet, hogy az elméletet a gyakorlat teljesen át fogja írni, mert csak akkor fogjuk majd látni a helyzetet, amikor már benne leszünk a napi munkában.

A Duna Aszfalt Tiszakécske LC-nél az NB II.-es bajnokság folytatására készülnek
Fotó: Szentirmay Tamás / PN

Nyilas Elek cáfolta a Nemzeti Sport online oldalán megjelent hírt, mely szerint az egykoron Budaörsön, Soroksáron, Mezőkövesden, Nyíregyházán és az MTK-nál dolgozó Lucsánszky Tamás lesz a Tiszakécske új vezetőedzője. A sportigazgató teljesen alaptalannak tartja a hírt, mert mint mondta, sem a klub, sem Lucsánszky Tamás nem tud ilyen megállapodásról. Azt viszont ismét elmondta, hogy a vezetőedző mellett lesz majd egy segédedző, de a személyéről nem beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában