labdarúgás

2020.04.15. 09:42

Sváb Dániel szerint az egyéni edzések jók ugyan, de nem az igazik

Sváb Dánielnek nagyon hiányoznak a társak és a közös edzések. Az egyéni tréningek bármennyire jók is, mégsem olyanok, mint amikor a csapat együtt készül.

Szentirmay Tamás

Sváb Dánielnek (labdával) a nyáron lejár a szerződése a Duna Aszfalt Tiszakécske LC-nél

Forrás: Szentirmay Tamás

Fotó: illusztráció

A Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II.-es csapatának játékosai saját környezetükben végzik azokat a feladatokat, amelyeket vezetőedzőjük, Virágh Ferenc írt elő számukra. Közülük csak néhányan tartózkodnak Kécskén, köztük Sváb Dániel.

– Köszönöm szépen, jól vagyok! – válaszolta „Hogy van?” kérdésünkre a bal oldali védő. – Mindennap edzek, hisz nem tudni, mikor folytatódik ismét a bajnokság. Főleg futó-, erősítő-, és különféle dinamikus feladatokat végzek. Nagyon jó helyen, a Tisza partján tudok futni, a többi feladatot a lakásban, illetve a teraszon végzem. Nagyon pontosan összeállított edzésterv alapján dolgozunk, amit telefonos applikáción keresztül, vagy a GPS adatok lekérésével naponta ellenőriznek a klub szakemberei. Mivel mi nem maratonfutók vagyunk, ezért nem együtemű, hosszú távokat kell futnunk, hanem az úgynevezett fartlek mozgást végezzük, vagyis a közepes, a gyors és az egészen könnyű meneteket váltogatjuk. Ez azért nem könnyű, mert a pulzus nagyon ingadozó.

A bezártsággal kapcsolatosan Sváb Dániel elmondta, hogy nagyon hiányoznak neki a társai és a közös edzések, hiszen az egyéni tréningek bármennyire jók is, még sem olyanok, mint amikor a csapat együtt készül. Beszélt arról is, hogy a lehetőségekhez mérten próbálja a labdát használni: a stadiont ugyan lezárták, de aki nagyon akarja, az kiskapura rúghatja a labdát.

Sváb Dánielen – aki a barátnőjével él Kécskén – kívül a játékosok közül Máté János és Batizi-Pócsi Balázs tartózkodik jelenleg a Tisza-parti városban.

– Nem csak velük, de a többiekkel is napi telefonos kapcsolatban vagyok és természetesen a vezetőedzővel, a szakmai stábbal is. A beszélgetésekből azt tapasztalom, hogy mindenki becsületesen elvégzi a rá kiszabott munkát. De ez nem meglepő, soha nem volt kihúzó senki a gárdából – tette hozzá Sváb, akinek jól esett, hogy megkereste Nyilas Elek sportigazgató. – A nyáron lejár a szerződésem, de még semmi konkrétumban nem egyeztünk meg. Sajnos a járvány felborított mindent, de most ehhez kell alkalmazkodni. Remélem, hamarosan vége lesz!

Sváb Dánielnek (labdával) a nyáron lejár a szerződése a Duna Aszfalt Tiszakécske LC-nél
Fotó: illusztráció / Szentirmay Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában